Raphaël Varane (31) kondigt voetbalpensioen aan na zware blessure

Na een carrière met successen bij zowel Real Madrid als Manchester United, beëindigt de 31-jarige Fransman Raphaël Varane zijn loopbaan als voetballer. Afgelopen zomer trok de verdediger naar de Serie A-club Como, maar door aanhoudende knieproblemen komt aan dat avontuur nu al een einde.


Key takeaways

  • Raphaël Varane stopt met voetbal door aanhoudende blessures.
  • De verdediger behaalde vier Champions League-titels en een WK-titel met Frankrijk.
  • Hij blijft verbonden aan Como in een niet-spelende rol, waarmee hij zijn zakelijke toekomst verder vormgeeft.

Einde in mineur

Varane bouwde een indrukwekkend palmares op. Hij speelde tien jaar voor Real Madrid, waar hij drie La Liga-titels en vier Champions League-titels won. Ook op internationaal niveau was hij een vaste waarde, met als hoogtepunt het winnen van het WK in 2018 met Frankrijk. Varane verhuisde in 2021 naar Manchester United voor 41 miljoen euro en droeg bij aan de winst van de FA Cup in 2024 en de League Cup in 2023.

Varane gaf aan dat zijn beslissing om te stoppen mede gebaseerd was op het feit dat hij zichzelf altijd aan de hoogste standaard wil houden. “Ik wil sterk stoppen en niet blijven hangen in het spel”, vertelt de verdediger op Instagram. Hij benadrukte dat het moeilijk was om zijn carrière te beëindigen, maar dat hij trots is op wat hij heeft bereikt en geen spijt heeft van zijn keuzes. Hoewel Varane zijn actieve voetbalcarrière beëindigt, blijft hij betrokken bij Como, waar hij naar verwachting een nieuwe rol zal vervullen binnen het management of de technische staf.

Meer
Lees meer...