‘Red Dead Redemption 2’ zal enorm veel plaats innemen op je PlayStation

‘Red Dead Redemption 2’ zal enorm veel plaats innemen op je PlayStation

‘Red Dead Redemption 2’ lijkt nu al de game van het jaar te gaan worden. De makers beloven dan ook een open wereld zoals we die nog nooit hebben meegemaakt. Maar voor al dat moois zal je wel wat over moeten hebben. De game zal namelijk niet minder dan 105 gigabyte gaan innemen. 

De hype rond de tweede Red Dead Redemption is haast niet meer bij te houden. Zelfs de developers van de game konden hun enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. “We hebben de kracht van de recentste generatie aan hardware gebruikt om een wereld te creëren die verder gaat dan wat we ooit hebben gezien”, teasde art director Josh Bass al.

“Het is vooral het gevoel van leven waardoor de game zich onderscheidt. Wanneer je voor het eerst een dorp binnenwandelt en de inwoners hun dagdagelijkse dingen ziet doen, merk je meteen dat deze game meer oog voor detail heeft dan we ooit hebben meegemaakt in een open world game”, stelt collega-art director Aaron Garbut.

Dynamic testicle physics

Dat die open wereld gedetailleerder wordt dan we ons ooit konden inbeelden, blijkt uit informatie die Rockstar Games al loste. Zo zal je moeilijker kunnen zwemmen met dikke kleren of zal sneeuw die op je kleren valt daar blijven liggen tot het eindelijk smelt en in een straaltje water van je afloopt. Ook hoe je omgaat met je paard, zal een impact hebben. Als je het regelmatig borstelt of aait, zal je paard beter naar je luisteren. Behandel je je paard minder goed, dan zal het minder gehoorzaam zijn.

Red Dead Redemption 2 zal uitkomen op 26 oktober!

Maar daar houdt het niet op, want diezelfde paarden zullen beschikken over zogenaamde ‘dynamic testicle physics‘. Zo zal het weer zelfs een invloed hebben op de testikels van de paarden. Wordt het koud, dan zullen ze krimpen. Een beetje té realistisch misschien?

105 GB

Maar al dat realisme komt met een prijs. Met de naderende release van Red Dead Redemption 2 heeft PlayStation al meer details over de game toegevoegd in hun PlayStation Store. Een van die details is de grootte van het spel. En die liegt er niet om. Red Dead Redemption 2 zal maar liefst 105 gigabyte groot zijn. Naar alle verwachtingen zal de game ook op Xbox zo veel plaats innemen.

Zowel de Xbox One als PlayStation 4 hebben 500 GB geheugen, maar wie al wat games in zijn collectie heeft en daar graag Red Dead Redemption 2 aan wil toevoegen, doet er misschien wel best aan om even wat externe harde schijven voor hun PS4 op te zoeken …

Bekijk hieronder de gameplay-trailer van Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 zal uitkomen op 26 oktober!

Gesponsorde artikelen