Red Panthers grijpen naast finaleticket na thriller tegen China

De Red Panthers, de Belgische vrouwenploeg hockey, stond vandaag tegenover China in de halve finale op de Olympische Spelen. China kon al in de eerste helft 0-1 voorkomen, maar op het laatste nippertje kon Emma Puvrez nog de 1-1 binnenkrijgen. Daardoor kwamen er shoot-outs en die eindigden in het voordeel van China. De Red Panthers spelen vrijdag wel nog tegen Argentinië voor het brons.

Het heeft niet mogen zijn. De Red Panthers hebben in een thriller die eindigde op shoot-outs verloren in de halve finale op de Olympische Spelen. Daardoor zijn het goud en zilver buiten bereik. De hockeyvrouwen kunnen wel nog brons winnen.

Halve finale

De Red Panthers namen het vandaag al voor de tweede keer tijdens deze Spelen op tegen China. De allereerste match van de Belgische hockeyvrouwen was namelijk tegen deze ploeg. Toen kon België nog winnen met 2-1. Maar nu was het een heel andere wedstrijd. China kwam al in de 18de minuut op voorsprong, waarna ze focusten op de verdediging. Daardoor was het heel moeilijk voor de Red Panthers om een opening te vinden.

In de 59ste minuut, minder dan 2 minuten voor het einde van de wedstrijd, lukte het dan toch. Emma Puvrez kreeg de 1-1 tussen de palen, waardoor er shoot-outs kwamen. Daarbij kwam België aanvankelijk op een voorsprong van 2-0, maar die werd door China omgevormd tot 2-3. China stoot zo door naar de finale, waar het het zal opnemen tegen Nederland. België zal vrijdag om 14 uur strijden voor het brons tegen Argentinië.