Red Lions geplaatst voor Olympische Spelen in Parijs

De Belgische hockeyploeg, de Red Lions, heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. De ploeg speelde vandaag in Valencia tegen Zuid-Korea en kon met 4-0 winnen. Daarmee verzekerden ze zich van de deelname aan de Olympische Spelen. De Red Lions zullen daar hun gouden medaille verdedigen.

Op de Olympische Spelen van 2020, die uiteindelijk doorgingen in 2021 in Tokio, pakten de Belgische hockeymannen goud en die titel mogen ze nu gaan verdedigen in Parijs. Door hun overwinning tegen Zuid-Korea in de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Valencia zijn ze nu al zeker van een ticket voor de Olympische Spelen.

Red Lions

Gisteren konden de Belgische hockeyvrouwen, de Red Panthers, zich plaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs en vandaag deden ook de Red Lions dat. Beide hockeyploegen deden dat door de finale van het kwalificatietoernooi in Valencia in Spanje te halen. Dit weekend zullen ze het in de finale allebei opnemen tegen Spanje. De Red Panthers komen morgen in actie. De finale van de Red Lions staat zondag op de planning.

Vandaag namen de Red Lions het in de halve finale dus op op tegen Zuid-Korea. De Belgen waren duidelijk de betere ploeg en konden uiteindelijk met 4-0 winnen. Door een ticket voor de finale te bemachtigen, zijn de Red Lions zeker van de deelname aan de Olympische Spelen, die deze zomer doorgaan in Parijs. Het is al de vijfde keer op rij dat de Red Lions te zien zijn op de Olympische Spelen.

Meer
Lees meer...