Respect! 15 jobs die alle maatschappelijk werkers moeten kunnen

Respect! 15 jobs die alle maatschappelijk werkers moeten kunnen

Een job waarvoor je flexibel, empathisch en geduldig moet zijn? Dan heb je ’t vast en zeker over maatschappelijk werkers. Elke dag zijn ze druk in de weer om hun taken te volbrengen, en dat doen ze door maar liefst 15 (!) jobs te combineren. En daar verdienen ze ons EEUWIG respect voor!

1. Psycholoog

Giphy

Als maatschappelijk werker ben jij dé psycholoog van dienst. Je biedt iedereen een luisterend oor aan en laat hen weten dat ze ALTIJD bij jou terechtkunnen.

2. Organisator

Giphy
Een afspraak maken bij het OCMW, een pensioenuitkering aanvragen of penitentiair verlof regelen? Een maatschappelijk werker doet het allemaal.

3. Administratief bediende

Giphy
Verslagen schrijven, brieven sturen en de boekhouding in orde brengen. Het moet allemaal gebeuren.

4. Verslaggever

Giphy
Als maatschappelijk werker moet je verslag uitbrengen aan de familie, vrienden of bevoegde instanties. Je moet ie-de-reen op de hoogte houden.

5. Bemiddelaar

Giphy

Soms zijn je cliënten het allesbehalve eens met jou. Als maatschappelijk werker probeer je de goede vrede te bewaren en een gulden middenweg te zoeken.

6. Crisismanager

Giphy

Omdat het zo’n afwisselende job is, kom je vaak terecht in stressvolle situaties. ’t Is dus keibelangrijk om ALTIJD je hoofd koel te houden.

7. Improvisator

Giphy

Letterlijk IEDERE dag is anders in deze job. Er wordt dus verwacht dat je extreem flexibel bent en goed kan improviseren.

8. Opvoeder

Giphy
Van drugverslaafden tot asielzoekers: jij brengt iedereen belangrijke waarden bij zodat ze snel weer een plaatsje vinden in onze maatschappij.

9. Jurist

Giphy
Als maatschappelijk werker moet je váák naar de rechtbank. Je moet dus héél véél weten over de huidige wetgeving.

10. Geheimhouder

Giphy

Om mensen hun vertrouwen te winnen, is het belangrijk dat ze je zien als vertrouwenspersoon. ’t Is dus heel belangrijk dat je geheimen kan bewaren en ingrijpt waar nodig.

11. Adviseur

Giphy
Over het kopen van een huis tot het vinden van een job: Je advies wordt bij letterlijk ALLES gevraagd. Maar dat is voor jou allesbehalve een probleem.

12. Tolk

Giphy

Niet iedereen is in staat om te verwoorden wat ze precies bedoelen. Een maatschappelijk werker springt dus vaak in als tolk om alles in goede banen te leiden.

13. Leerkracht

Giphy
Als maatschappelijk werker leer je je cliënten af en toe écht iets bij. En daar zijn ze je allemaal ZO dankbaar voor.

14. Eventmanager

Giphy
Jij weet als geen ander dat ontspanning belangrijk is. Je organiseert dus maar al te graag activiteiten en uitstapjes.

15. Manusje-van-alles

Giphy
Want als je AL deze jobs moet combineren, dan kan je niet anders dan een manusje-van-alles zijn. Respect!

Gesponsorde artikelen