Respect! 17 jobs die elke tattoo-artiest moeiteloos combineert

Respect! 17 jobs die elke tattoo-artiest moeiteloos combineert

Tatoeëren gemakkelijk? Think again! Als tattoo-artiest ben jij een creatief beest met een vaste hand en keiveel mensenkennis, maar dat is niet alles. Je combineert maar liefst 17 (!) jobs, en daar verdien je MASSA’S respect voor!

1. Grafisch vormgever

Giphy
Je zet dag na dag de origineelste concepten op papier voor je klanten en je schaaft ze bij tot ze helemaal tevreden zijn.

2. Kunstenaar

Giphy
Jij kan trouwens véél meer dan enkel tekenen. Je denkt gewoon over ALLES creatief na, soms zonder dat je het zelf beseft.

3. Psycholoog

Giphy
Aan sommige tattoos zijn hele levensverhalen verbonden. Jij staat altijd klaar om naar die verhalen te luisteren en ze te vertalen naar een prachtig ontwerp.

4. Huidspecialist

Giphy
Je weet perfect welke zalfjes je moet aanraden aan klanten met een gevoelige huid en volgt de genezing van hun tattoo indien nodig samen met hen op.

5. Kalligraaf

Giphy
Als tattoo-artiest moet je niet enkel zalige tekeningen kunnen maken in de meest uiteenlopende stijlen, ook lettertypes hebben geen geheimen voor je. Of het nu sierlijke letters of vreemde tekens zijn: je kan het allemaal.

6. Adviseur

GossiPol
Vaak hebben je klanten nog geen duidelijk idee van wat ze precies willen. Jij staat hen met raad en daad bij en toont met veel plezier je portfolio.

7. Vertaler

Giphy
Als goeie tattoo-artiest heb je al meer dan eens een taalfout uit een Engelse tekst gehaald, of vermeden dat een klant ‘zoetzure saus’ op zijn arm liet vereeuwigen ;-).

8. Probleemoplosser

Giphy

Mensen beseffen niet altijd dat niet ALLES mogelijk is. Maar jij doet wat je kan om manieren te vinden om de moeilijkste designs toch op de een of andere manier mogelijk te maken.

9. Diplomaat

Giphy
Let’s be honest: de ene klant is de andere niet. Ook als iemand echt onmogelijke eisen stelt, blijf je ALTIJD professioneel en vriendelijk.

10. Marketingmanager

Giphy
Of je het nu wil of niet: soms moet je gewoon een beetje reclame maken. Je post je creaties op social media, gaat naar beurzen en maakt je tattooshop nog populairder dan die al is.

11. Acteur

Pinterest
Natuurlijk vind je niet alle ontwerpen van je klanten even mooi of slim, maar jij respecteert hun wensen en maakt er het beste van, ook als dat betekent dat je je afkeurende blik moet onderdrukken.

12. Entertainer

Giphy
Veel van je klanten zijn erg nerveus, zeker als ze hun eerste tattoo laten zetten. Jij weet hen af te leiden met mopjes, leuke verhalen en alles wat kan helpen om hen helemaal zen te krijgen.

13. Planner

Her Campus
Je bent heel de dag met je agenda in de weer, want iedereen wil natuurlijk een afspraak bij de beste tattoo-artiest van de omgeving ;-).

14. Geheimhouder

Giphy
De verhalen achter de tattoos van je klanten zijn vaak erg persoonlijk. Soms ben jij naast hen de enige persoon die ze kent, en je bent altijd even discreet.

15. Adminstratief bediende

Tumblr
Je werk bestaat niet enkel uit creatief bezig zijn: op het einde van de dag ligt er nog een hele papierwinkel op je te wachten.

16. Leerkracht

Giphy
Soms ben je echt verbaasd over hoe slecht sommige klanten geïnformeerd zijn over iets permanents als een tattoo. Gelukkig ben jij er om al hun vragen te beantwoorden en de nodige informatie te geven.

17. Superheld

Giphy
Als je 17 jobs kan combineren, dan moet je wel een badass superheld zijn. Respect!

Gesponsorde artikelen