Left Right
scrollTop top

Rit in Ronde van Italië ingekort tot 124,5 kilometer na protest van renners


Giro d Italia 2020
© Het peloton in de Ronde van Italië – Bron: Isopix

Commotie vanmorgen in de Ronde van Italië. Normaal stond er een rit van 258 kilometer op het programma, maar door de zware ritten de voorbije dagen en de gietende regen aan de start, weigerden de renners te starten. Uiteindelijk luisterde de Giro naar hun protest en is de etappe ingekort tot 124,5 kilometer.

Om 10 uur deze morgen stond het peloton van de Giro d’Italia klaar aan de start van de 19de rit in Morbegno in het noorden van Italië. Op het programma stonden maar liefst 258 kilometers, nog 5 meer dan oorspronkelijk gepland door wegenwerken op het parcours.

Rit na 8 kilometer stilgelegd

Maar de gietende regen zorgde ervoor dat de moed heel wat renners al snel in de schoenen zakte. Zij gingen na 8 kilometer via de rennersvakbond CPA protesteren bij de Giro-directie. Volgens hen was de rit te lang.

Daarnaast zorgt het coronavirus ook voor extra stress. De renners hebben namelijk schrik dat hun immuunsysteem verzwakt zal zijn door bijna 260 kilometer in de koude regen te rijden. Daardoor zouden ze vatbaarder kunnen zijn voor het coronavirus. Ook gisteren hadden heel wat renners al gevraagd aan de organisatie om de rit van vandaag in te korten, maar daar ging de Giro-directie toen niet op in.

Rit ingekort

Deze keer had koersdirecteur Mauro Vegni wel oor naar de klachten van de renners. Na enig overleg werd besloten om de startplaats te verleggen naar Abbiategrasso. Van daar is het nog 124,5 kilometer op een relatief vlak parcours naar de aankomst.

Alle renners stapten daarop terug in hun ploegbus en werkten het eerste deel van de rit op die manier af. Normaal stond de herstart gepland om 13.30 uur, maar enkele files bleek dat uiteindelijk te vroeg. Uiteindelijk zal het peloton om 14.30 opnieuw zijn weg voortzetten richting aankomstplaats Asti.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update