Left Right
scrollTop top

‘Amper’ 50.000 dollar per maand: Robert De Niro genoodzaakt om creditcardlimiet van ex-vrouw te halveren door coronacrisis


robert de niro financiële moeilijkheden creditcard ex vrouw
© Netflix

Ook voor The Irishman-acteur Robert De Niro zijn het sombere tijden. De 76-jarige New Yorker heeft het naar eigen zeggen financieel zwaar. Daarom zag hij zich genoodzaakt om de creditcardlimiet van zijn ex-vrouw Grace Hightower te beperken. Die sleepte De Niro (digitaal) voor de rechter en het geschil werd uitgevochten in een Skype-gesprek.

De advocaten van Hightower vinden het compleet onterecht dat De Niro zijn ex-vrouw tegenwoordig ‘maar’ 50.000 dollar (zo’n 44.300 euro) te besteden geeft in plaats van 100.000 dollar (zo’n 88.625 euro) per maand. Bovendien kunnen Grace en de twee kinderen die zet met De Niro had, niet verblijven in hun huis in upstate New York, omdat De Niro daar nu zit vanwege de coronacrisis.

“Niet zoveel meer”

EPA: De Niro en Hightower in betere tijden

Het advocatenteam van De Niro heeft een goede verklaring voor zijn ‘spaarzaam’ gedrag. Zo hebben de Nobu-restaurants en het Greenwich hotel, waarvan de Oscarwinnaar aandeelhouder is, de afgelopen maanden zwaar verlies geleden door de pandemie. Ze beweren dat De Niro een aantal miljoenen dollars misgelopen is, waardoor hij niet anders kon dan de creditcardlimiet van zijn ex halveren.

De Niro heeft volgens zijn advocaten “niet meer zoveel”. “Het geld dat hij verdiend heeft met The Irishman is al uitbetaald, dus hij mag blij zijn als hij dit jaar en volgend jaar iets van 2,5 miljoen dollar mag bijschrijven”, laten ze weten aan de krant International Business Times.

Het juridische team van Hightower vindt dat onzin: “Een man wiens vermogen geschat wordt op 500 miljoen dollar en die daar jaarlijks nog eens 30 miljoen bovenop krijgt, zou nu ineens maar 50.000 dollar per maand aan krediet kunnen geven?”

Tussenoplossing

Aangezien de advocaten van het voormalige echtpaar niet tot een compromis konden komen, legde de rechter hen een tussenoplossing op. De Niro mag maandelijks ‘slechts’ 50.000 dollar beschikbaar stellen voor Hightower. Wel moet de steracteur zijn ex-vrouw eenmalig een som van 75.000 dollar (zo’n 66.500 euro) betalen zodat ze een zomerhuis kan zoeken om met de kinderen in te verblijven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…