Rode Duivels terug in het toernooi na 2-0 winst tegen Roemenië

De Rode Duivels doen opnieuw mee tijdens het EK in Duitsland. Nadat ze hun openingsmatch tegen Slowakije verloren, konden ze nu met 2-0 winnen van Roemenië. Daardoor zal alles nu afhangen van de derde match tegen Oekraïne, want iedereen kan nog groepswinnaar worden in groep e.

Er is weer hoop! De Rode Duivels hebben hun tweede wedstrijd op het EK in Duitsland gewonnen. Ons elftal kwam tegen Roemenië gevaarlijker voor de dag en speelde een aanvallende wedstrijd in Keulen, waar ook heel wat Belgische fans aanwezig waren.

Vroeg doelpunt

Het ging om een heel andere wedstrijd dan de openingsmatch tegen Slowakije. Al in de tweede minuut bracht Youri Tielemans de Rode Duivels op een voorsprong en tijdens de volledige eerste helft bleef België de wedstrijd domineren.

De Roemenen kwamen strijdvaardiger uit de kleedkamers en kregen meer kansen in de tweede helft. Toch was het opnieuw Romelu Lukaku die een bal tussen de palen kreeg, maar voor de derde keer op rij werd zijn doelpunt afgekeurd. Deze keer ging het om buitenspel, waarbij het op enkele centimeters aankwam. Maar de Duivels bleven druk uitvoeren en dat werd uiteindelijk ook beloond met een doelpunt. Aanvoerder Kevin De Bruyne kon in de 80ste minuut het Belgische feest compleet maken.

Gelijkspel in groep E

Door de overwinning van de Rode Duivels heeft iedereen in groep E nu één wedstrijd gewonnen. Alles zal dus bepaald worden op de derde en laatste speeldag. België neemt het daarbij op tegen Oekraïne, dat zijn openingsmatch met 3-0 verloor tegen Roemenië en gisteren met 1-2 won van Slowakije.

Slowakije en Roemenië staan ook tegenover elkaar. En ook die match is belangrijk voor de Rode Duivels. Want wanneer Slowakije die wedstrijd wint, kan België sowieso enkel nog tweede worden. Dat doet het dan zowel met winst als met gelijkspel. Wint Roemenië het duel tegen Slowakije en de Rode Duivels verslaan Oekraïne, dan worden we groepswinnaar. Maar ook wanneer we gelijk spelen tegen Oekraïne en Roemenië wint, worden we tweede door ons hogere doelpuntensaldo.

Ook bij gelijkspel tegen Oekraïne kunnen de Rode Duivels zich ook nog plaatsen op basis van het doelpuntensaldo. Als beide wedstrijden op de derde speeldag eindigen op een gelijkspel, heeft iedereen dus 4 punten en zullen de groepswinnaar en tweede plaats bepaald worden door het doelpuntensaldo. De Rode Duivels hebben nu een doelpuntensaldo van 1, net zoals Roemenië. Slowakije staat momenteel op een doelpuntensaldo van 0 en Oekraïne staat onderaan in de groep met een doelpuntensaldo van -1.