Rode Duivels: Update over de blessures van Theate, Witsel en Meunier

Na de overtuigende overwinning van België tegen Roemenië lijkt het EK van de Rode Duivels er dan toch niet meteen op te zitten. Er kan opnieuw vooruitgekeken worden, maar dat zal bondscoach Domenico Tedesco zijn volledig kern nodig hebben. Gelukkig is er goed nieuws over de blessures van Arthur Theate en Thomas Meunier. Axel Witsel kende dan weer een terugslag.

Er stond op deze zondag bij de Rode Duivels geen training op het programma. De spelers kregen een hersteldag die ze met hun familie mochten doorbrengen. Alleen voor Arthur Theate was er een kleine extra opdracht, want hij sprak de pers toe. Daar had de flankverdediger het ook over zijn vroegtijdige wissel tegen Roemenië. Even werd er gevreesd dat hij opnieuw last had van zijn blessure, maar gelukkig blijkt het niet erg te zijn.

“Ik voelde mij de hele match goed, maar ik kreeg na de rust een trap op mijn bil en ik ben uit voorzorg naar de kant gegaan. Niets ernstigs dus”, stelt Theate iedereen gerust.

Axel Witsel en Thomas Meunier

Normaal gezien was Axel Witsel beschikbaar geweest voor de wedstrijd tegen Roemenië. De ervaren verdediger van Atlético Madrid had echter opnieuw last gekregen van zijn blessure. Het is nog onduidelijk wanneer hij weer voluit op het trainingsveld zal staan. Tedesco beklemtoonde wel alvast dat het EK van Witsel nog niet voorbij is.

Voor wie het EK ook verrassend genoeg nog niet voorbij is, is Thomas Meunier. De 32-jarige flankverdediger viel vlak voor de afreis naar Duitsland geblesseerd uit in de oefenwedstrijd tegen Luxemburg. Die blessure viel gelukkig beter mee dan verwacht, waardoor Meunier zich maandag bij de groep zou voegen. Of en wanneer hij wedstrijdfit zal raken, is nog niet duidelijk.

Meer
Lees meer...