EK voetbal: Thomas Meunier sluit dit weekend aan bij Rode Duivels

Het Europees kampioenschap van Thomas Meunier zit er mogelijk toch niet op. De 32-jarige flankspeler van de Rode Duivels viel geblesseerd uit in de laatste wedstrijd van België voor het EK, maar die blessure blijkt beter mee te vallen dan verwacht. Daardoor bestaat de kans dat Meunier toch nog in actie komt in Duitsland. Hij vervoegt zondag alvast de groep.

Het sprookje van Thomas Meunier krijgt mogelijk toch nog een mooi orgelpunt. De 66-voudige Rode Duivel was bij Borussia Dortmund volledig op een zijspoor beland. Daardoor had hij ook zijn plaats in de selectie van de nationale ploeg verloren. Meunier besloot daarom begin februari naar Trabzonspor in Turkije te trekken. Daar kwam hij wel tot spelen toe en behaalde hij weer een meer dan degelijk niveau.

Zo overtuigde hij ook bondscoach Domenico Tedesco. Die besloot hem te selecteren voor EURO 2024. Dat de Rode Duivels geen overschot aan flankverdedigers hebben, hielp daarbij uiteraard ook.

Blessure

Op 8 juni stond Thomas Meunier daarom ook in de basis tegen Luxemburg. Die wedstrijd was de zogenaamde uitzwaaiwedstrijd van de Rode Duivels voor het EK. Daar moest hij na 16 minuten al het veld verlaten. Even leek het erop dat Meunier een streep moest trekken door zijn toernooi.

Uiteindelijk bleek de blessure toch beter mee te vallen dan gevreesd. Meunier trok naar de gerenommeerde Lieven Maesschalck voor zijn revalidatie en die lijkt voortreffelijk te verlopen. Zo kan hij zich eind deze week toch nog voegen bij de selectie van België in het Schlosshotel Monrepos in Ludwigsburg.

Raakt Meunier speelklaar?

“Normaal gezien sluit hij zondag aan. Het herstel verloopt momenteel goed, we zullen zien of dat effectief haalbaar blijft”, zegt Jelle Schelstraete, operationeel directeur bij de Belgische voetbalbond (KBVB), aan Sporza. “We blijven dat evalueren. Het is de intentie om hem vanaf dan geleidelijk aan te integreren.”

Of Thomas Meunier voldoende fit raakt om ook effectief te spelen, is nog niet zeker. Feit is wel dat Tedesco hem zeker kan gebruiken als flankverdediger. De verloren wedstrijd tegen Slowakije maakte duidelijk dat de Belgische selectie op die positie krap zit.

Meer
Lees meer...