EK Duitsland: Dit is hoe het hotel van de Rode Duivels er vanbinnen uitziet

Het EK voetbal in Duitsland is ondertussen volop aan de gang. De eerste ronde in de groepsfase zit er volledig op en vandaag begint de tweede al meteen. Daarin zullen de Rode Duivels zaterdag moeten overtuigen tegen Roemenië om nog een kans te maken. Om zich op die match voor te bereiden hebben de Belgen alvast alles wat nodig is in hun hotel in Ludwigsburg.

In een nieuwe video op het officiële YouTube-account van de Royal Belgian Football Association (RBFA of KBVB) geven spelers Amadou Onana en Arthur Theate een rondleiding in het Schlosshotel Monrepos in Ludwigsburg. Daar verblijven de Rode Duivels tussen de matchen en trainingen door.

Rode Duivels

De Rode Duivels kennen geen droomstart op het EK in Duitsland. Afgelopen maandag verloor de ploeg van kapitein Kevin De Bruyne met 0-1 van Slowakije na een blunder in de defensie. Hoewel de Belgen nadien nog heel wat kansen klaarspeelden, konden ze die niet afwerken.

De komende wedstrijd tegen Roemenië op zaterdag is dus van extra groot belang. Dat land won namelijk de openingswedstrijd tegen Oekraïne en staat nu samen met Slowakije op de eerste plek. Als de Rode Duivels de komende wedstrijden allebei kunnen winnen, zijn ze zeker van een plek in de volgende ronde. Ook de vier beste derdes gaan door, maar daarbij is het belangrijk dat België doelpunten gaat maken.

Hotel Tour

Zich voorbereiden voor die wedstrijden doen de Duivels alvast in het Schlosshotel Monrepos in Ludwigsburg dicht bij Stuttgart. Net zoals tijdens het WK in Qatar postte de KBVB ook deze keer een Hotel Tour met gastheren Amadou Onana en Arthur Theate op YouTube.

In de video is al snel duidelijk dat Onana de gangmaker van de twee is. Hij stelt met overtuiging iedereen voor aan de camera en bejubelt daarbij ook de shirtverantwoordelijken en diëtisten. Daarnaast zijn ook Yannick Carrasco en Dodi Lukébakio te zien tijdens een potje vier-op-een-rij én komen Kevin De Bruyne en co. net terug van het golfen.

Meer
Lees meer...