EK voetbal: Stortvloed voor match tussen Turkije en Georgië

De eerste speeldag op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland zit er bijna op. Met Turkije – Georgië en Portugal – Tsjechië staan enkel nog de eerste wedstrijden in Groep F op de planning. Die eerste wedstrijd hang wel even aan een zijden draadje, door een zwaar onweer met stortbuien dat over Dortmund passeerde vlak voor de aftrap.

Hoewel België nog steeds een beetje in een nationale rouw verkeert na de nederlaag tegen Slowakije, gaat EURO 2024 uiteraard gewoon door. Geen wedstrijd om 15 uur vandaag, maar wel twee avondwedstrijden.

Onweer

Turkije en debutant Georgië treffen elkaar in het Westfalenstadion, beter bekend als Signal Iduna Park, in Dortmund. Vlak voor de aftrap kreeg dat stadion af te rekenen met een zwaar onweer. Dat zorgde voor enorme regenbuien.

Die vele regen leek even het veld onspeelbaar te maken voor de wedstrijd tussen Turkije en Georgië. Medewerkers van het EK deden er alles aan om het water zoveel mogelijk weg te krijgen. Daardoor is de match uiteindelijk toch van start kunnen gaan om 18 uur, zoals gepland.

Sommige delen in de tribune kregen wel nog meer water te verwerken. Het dak van het Westfalenstadion zorgde namelijk voor enkele kleine watervallen op onderste delen van de tribunes.

Vechtpartijen

Terwijl de overlast door de regen dus al bij al blijkt mee te vallen, belooft het toch een bewogen match te worden. Nog voor de aftrap raakten fans van Turkije en Georgië namelijk al slaags op de tribune. De sfeer in het stadion is ook tijdens de eerste minuten van de match zeer hevig. Het belooft dus – ondanks het onweer – een hete avond te worden in Dortmund.

Bekijk hier enkele beelden van de regen op het EK in Dortmund:

Meer
Lees meer...