Romelu Lukaku: “Ik stop als Rode Duivel na het EK van 2020”

Romelu Lukaku: “Ik stop als Rode Duivel na het EK van 2020”

Romelu Lukaku zal na het EK voetbal van 2020 stoppen als Rode Duivel. Dat vertelde hij in een interview met Business Insider. Het WK in Rusland zal dus zijn laatste wereldkampioenschap geweest zijn. 

Romelu Lukaku was op het afgelopen wereldkampioenschap voetbal de topschutter van onze nationale ploeg. Hij deed de netten van de tegenstanders maar liefst vier keer trillen en speelde een hoofdrol in het prachtige doelpunt van Nacer Chadli in de wedstrijd tegen Japan. Maar deze doelpunten zouden weleens Lukaku’s laatste WK-doelpunten ooit kunnen zijn. Want in een interview met Business Insider geeft de spits aan dat hij na het EK van 2020 zal stoppen als Rode Duivel en zo dus geen deel meer zal uitmaken van de nationale ploeg op het WK in Qatar in 2022.

Afscheid nationale ploeg

Toen het in het interview ging over de toekomst van de Rode Duivels gaf Lukaku aan dat de derde plaats van het nationale elftal een nieuwe standaard zou moeten zijn. “Vanaf nu zouden we op elk groot landentoernooi de halve finale moeten halen, en dan moet je verder gaan. Je wint het hele ding, maar je gaat niet voor minder dan de halve finales.”

Maar als de Rode Duivels het op het volgende WK tot deze halve finale willen schoppen, dan zal het zonder Romelu Lukaku zijn. “Na het EK ga ik waarschijnlijk stoppen”, gaf hij aan in het interview. “Ik ben 25, ik ben nog niet eens op mijn hoogtepunt, dus ik zie de jonge spelers als mijn concurrentie omdat ze zullen proberen om mijn positie in te nemen en ik wil die nu nog niet afgeven. Maar binnen twee jaar mogen ze hem hebben.”

Geld

Lukaku ziet veel talent in de volgende generatie van Belgische voetballers, maar is ook wantrouwig tegenover deze spelers. “Tegenwoordig kan je in voetbal veel geld verdienen op een heel jonge leeftijd. Geld dat je al kan verdienen vanop je 12 of 13 jaar. Dit neemt de honger weg.”

Romelu Lukaku zal dus in 2020, wanneer hij amper 27 jaar oud is, afscheid nemen van de Rode Duivels. Lukaku startte in 2010, als 16-jarige, bij de nationale ploeg. Als hij inderdaad stopt in 2020 zal hij dus 10 jaar bij de nationale ploeg gespeeld hebben.

Gesponsorde artikelen