Rowling onthult details over het vervolg in de ‘Fantastic Beasts’-reeks

Rowling onthult details over het vervolg in de ‘Fantastic Beasts’-reeks

Nog precies een maand en ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ komt in de Belgische cinemazalen. Achter de schermen is Warner Bros en ‘Harry Potter’-schrijfster J.K. Rowling natuurlijk al bezig met het vervolg op de tweede film in de reeks. En volgens Rowling is een heel stuk van die films al gepland.

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald krijgen Harry Potter-fans de kans om dieper in het verleden van Albus Dumbledore te duiken. Hij moet een manier verzinnen om Grindelwald, de meest gevaarlijke tovenaar in het pre-Voldemort-tijdperk te verslaan. Newt Scamander (Eddie Redmayne) speelt een centrale rol in de plannen van Albus Dumbledore en moet daarvoor zelfs naar Parijs, ontdekten we in de trailer.

Fantastic Beasts 3

De tovenaarswereld die J.K. Rowling creeërde met Harry Potter, wordt in Fantastic Beasts and Where To Find Them en The Crimes of Grindelwald dus behoorlijk uitgebreid. Eerder leerden we al de Beaxbatons Academy kennen, en MACUSA, het Amerikaanse ministerie voor toverij. Maar de wereld waar Newt in beweegt is nog veel groter, zegt Rowling in een interview met Entertainment Weekly. En ja, er zijn al duidelijke plannen om die te verkennen.

“Het is zoals met de Harry Potter-boeken“, zegt Rowling aan het entertainmentmagazine. “Het staat allemaal gepland. In feite, toen we de vijf films aankondigden, heb ik het er al over gehad. Het is altijd mogelijk dat sommige details veranderen, maar het grootste stuk van het verhaal is al klaar. Het is een geweldige kans om stukken te vertellen die het niet tot in de boeken gehaald hebben. Ik ben specifiek aan één personage aan het denken waarvan ik denk dat fans verrast zullen zijn om ‘m te ontmoeten in deze film.”

Welke toverscholen bestaan er in de wereld van Harry Potter?

Veel groter dan de verrassing die de Fantastic Beasts– en Harry Potter-fans kregen bij de onthulling van de trailer voor Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, kan die niet zijn, denken wij. Maar het is wel duidelijk dat Rowling en regisseur David Yates goed weten welke richting ze uitgaan. En dat wil ook zeggen dat we nog verschillende andere landen zullen bezoeken.

“Het is véél te vroeg om daar al iets over te vertellen”, zegt Rowling. “Wat ik wel kan zeggen is dat we naar minstens één nieuwe stad gaan in de volgende (derde) film, mogelijks zelfs twee en dat ik zin heb om buiten Europa en Noord-Amerika te kijken. Maar jullie zullen gewoon moeten wachten.”

Pottermore

Veel informatie krijgen we dus nog niet, maar eigenlijk is die onthulling voor echt Potterheads geen gigantische verrassing. Rowling heeft op haar website Pottermore namelijk al veel informatie gegeven over toverscholen en dus kunnen we een beetje raden wat de opties voor die reizen zijn.

Zo kan je op Pottermore lezen over enkele andere toverscholen, naast dus Durmstrang, Beauxbatons, Hogwarts en Ilvermony (de school in de Verenigde Staten die we nog niet mochten bezoeken.) Om te beginnen is er het Japanse Mahoutokoro, dat zich op het topje van een zogezegd onbewoonde berg, bevindt. Daar krijgen de studenten gewaden die van kleur veranderen naarmate de kennis die ze opdoen. Wie de regels breekt, krijgt een wit gewaad.

Newt naar Brazilië?

Dan is er ook nog Uagadou, de grootste toverschool op het Afrikaanse continent, waar alle magie vandaan komt. Zij gebruiken niet allemaal toverstokken, maar maken handgebaren en komen dus iets beter weg met accidentele magie. Of doelt Rowling op het Braziliaanse Castelobruxo? De school in het regenwoud heeft namelijk een populair uitwisselingsprogramma en specialiseert in Kruidenkunde en Magizoölogie, iets waar ene Newt Scamander ook wel wat meer over weet.

Los van waar we naartoe gaan, zullen we wel meer te weten komen over Grindelwald, de boze tovenaar, voormalig goede vriend en crush van Albus Dumbledore. Ook zijn verhaal staat al beschreven, zegt Rowling. “De eerste vermelding van Grindelwald staat in Harry Potter en de Steen der Wijzen, dus hij is altijd al deel geweest van het verhaal. Hij is een heel bekende duistere tovenaar die door Dumbledore verslagen werd in 1945.”

Wanneer wordt Fantastic Beasts 3 gefilmd?

“Grindelwald had ooit de Elder Wand (Zegevlier, nvdr.), net zoals Voldemort later. Hoewel hij altijd een mysterieus personage bleef in de Harry Potter-boeken, heb ik altijd goed geweten wie Grindelwald was en wat zijn verhaal is”, zegt Rowling daarover. “Grindelwald is essentieel om te begrijpen hoe Dumbledore Dumbledore is geworden.”

Tja, wij kunnen nu niet anders dan nog maar even kijken naar wat we al zeker weten over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en wachten tot die in de cinema komt. Johnny Depp liet weten dat Fantastic Beasts 3 in de lente van 2019 gefilmd wordt, nadien is het dus nog even tanden bijten voor we weten waar Newt heen gaat.

Gesponsorde artikelen