Royal Blood vervangt Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Vorige week liet Pukkelpop weten dat headliner Queens of the Stone Age hun set moest afzeggen. Zanger Josh Homme blijft sukkelen met gezondheidsproblemen, waardoor de band minstens zeven concerten moest cancelen, waaronder dus ook het optreden op Pukkelpop op zondag 18 augustus. Maar Pukkelpop heeft een waardige vervanger gevonden in Royal Blood.

Op vrijdag deelde Pukkelpop slecht nieuws dat eigenlijk al even in de lucht hing. Het festival liet namelijk weten dat Queens of the Stone Age, de headliner op de slotdag van het festival, verstek gaf. Dit nieuws komt er na slepende gezondheidsproblemen van zanger Josh Homme. Pukkelpop liet meteen weten dat het “de best mogelijke vervanger” zou zoeken voor de band. Die heeft het nu gevonden in de Britse band Royal Blood.

Josh Homme

“Met pijn in het hart moeten we meedelen dat Queens of the Stone Age dit jaar niet op Pukkelpop kan optreden. We wensen Josh Homme een spoedig herstel”, schreef Pukkelpop vrijdag op Instagram. Ook Queens of the Stone Age bevestigde het nieuws. Zij gaven meer uitleg over de reden. Zo vertelde de band dat zanger Josh Homme op aanraden van de dokters in de Verenigde Staten moet blijven voor verzorging. De groep moest daardoor afzeggen voor minstens zeven concerten, waaronder Pukkelpop, maar ook Lowlands in Nederland.

Deze beslissing van Queens of the Stone Age kwam niet helemaal als een verrassing. Begin juli moest de groep al enkele concerten afzeggen. Josh Homme keerde toen terug naar de Verenigde Staten voor een spoedoperatie. Toen al werd gevreesd voor hun concert op Pukkelpop. Welke gezondheidsproblemen Homme precies heeft, is niet geweten.

Royal Blood

Pukkelpop liet vrijdag meteen weten dat ze op zoek zouden gaan naar een waardige vervanger en die hebben ze nu gevonden in de Britse band Royal Blood, die enkele weken geleden ook al op Rock Werchter te zien was.

De band, bestaande uit zanger en bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher, maakt muziek zonder gitarist en is zo uniek in het rockgenre. Op het podium worden ze wel vergezeld door Darren James aan de keyboard. Royal Blood zal de main stage afsluiten op zondag 18 augustus.

Er zijn nog dagtickets beschikbaar voor zondag 18 augustus. Combitickets en dagtickets voor de andere dagen van het festival zijn al geruime tijd uitverkocht.

Meer
Lees meer...