Ruimte-auto van Elon Musk nu op weg naar restaurant aan het einde van het heelal

Ruimte-auto van Elon Musk nu op weg naar restaurant aan het einde van het heelal

Acht maanden geleden werd door het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, SpaceX, een Tesla gelanceerd als testlading van de eerste Falcon Heavy-raket. De Tesla is ondertussen in een baan gekomen die zich uitstrekt tot voorbij die van Mars. En dus is er een nieuwe bestemming: “het Restaurant aan het einde van het universum”.

In de auto zit Starman, een etalagepop in een ruimtepak, die onderweg naar Space Oddity en Life on Mars kan luisteren. Net zoals Starman zelf zijn dat nummers van David Bowie.

De volgende bestemming van de auto is volgens SpaceX “het Restaurant aan het einde van het universum”, een verwijzing naar het boek de Hitchhiker’s guide to the galaxy van Douglas Adams. Op het display van de Tesla staat het motto ‘Don’t panic!’ uit de boekenreeks.

De Tesla Roadster heeft in acht maanden bijna 290 miljoen kilometer afgelegd, aan een gemiddelde snelheid van 72.000 kilometer per uur (of 20 km per seconde).

In 2091 (bijna) weer thuis

Starman draait in 557 dagen rond de zon. Die baan zal hem uiteindelijk ook weer dichter bij de aarde brengen. In 2091 scheert de auto zelfs op enkele honderdduizenden kilometers langs onze planeet. Er is een kans van 6% dat Starman de komende 1 miljoen jaar weer neerstort op aarde trouwens.

SpaceX bereidt ondertussen de tweede lancering van de Falcon Heavy voor: die moet in januari 2019 een Arabische telecomsatelliet in een baan rond de aarde brengen.

Gesponsorde artikelen