Russo-broers in gesprek met Marvel over het maken van twee nieuwe Avengers-films

Grote verrassing van het Marvel-front. Topman Kevin Feige heeft daar namelijk beslist om de broers Joe en Anthony Russo opnieuw aan boord proberen te halen. Het duo zal de komende jaren mogelijk twee nieuwe films over de Avengers maken.

Na eerder al Captain America: The Winter Soldier (2014), Captain America: Civil War (2016) en Avengers: Infinity War (2018) gemaakt te hebben voor Marvel Studios kende de broers Russo in 2019 hun grootste hit. Met Avengers: Endgame kwam er een einde aan een verhaal dat bestond uit meer dan twintig films. Het zorgde voor een nooit gekende hype en een enorm succes aan de box office. Avengers: Endgame bracht bijna 2,8 miljard dollar (2,56 miljard euro op) en was toen de meest lucratieve film ooit.

Twee nieuwe Avengers-films

Sinds dat hoogtepunt heeft Marvel het heel wat moeilijker om hun vroegere succes te bereiken. Het is dan ook geen verrassing dat de filmstudio opnieuw denkt aan zijn gouden duo. Volgens The Hollywood Reporter zijn er dan ook momenteel gesprekken bezig om twee nieuwe films te maken.

Marvel Studios moest sowieso zijn plannen met de Avengers herbekijken. De vijfde film in die franchise zou aanvankelijk Avengers: The Kang Dynasty heten, maar na de veroordeling van hoofdrolspeler Jonathan Majors zijn die plannen opgeborgen. Er zou nu gedacht worden aan een volledig nieuwe verhaallijn.

De zesde film zou dan weer Avengers: Secret Wars worden. Dat idee kwam oorspronkelijk van de broers Russo en wordt nu dus meer dan waarschijnlijk ook effectief opgepikt. De releasedatum van beide films zou respectievelijk 2026 en 2027 zijn.

Wolverine?

Verder is er ook nog een opvallend gerucht dat Hugh Jackman mogelijk eindelijk zijn intrede zal maken bij de Avengers. Joe en Anthony Russo willen al langer Wolverine toevoegen aan hun films, maar konden daarover nooit een deal bereiken. Nu recent bekend raakte dat Deadpool & Wolverine toch niet het afscheid wordt van Jackman bij Marvel, is die kans op een rol in een Avengers-films ineens een stuk groter geworden.

Meer
Lees meer...