Marvel Studios ontslaat Jonathan Majors nadat die schuldig wordt bevonden aan mishandeling

Acteur Jonathan Majors zal in de toekomst niet meer te zien zijn in de projecten van Marvel Studios. De acteur kwam enkele maanden geleden in opspraak toen hij werd opgepakt voor mishandeling en intimidatie. Ondertussen heeft de rechter een uitspraak gedaan en wordt de acteur ook schuldig bevonden. Marvel zet de samenwerking meteen stop.

In maart kwam het nieuws uit dat acteur Jonathan Majors werd opgepakt voor mishandeling en intimidatie. Hij ontkende alles, maar de zaak werd verder onderzocht. Majors was dit jaar nog in twee grote films te zien: Ant-Man and the Wasp: Quantumania van Marvel Studios en Creed III.

Als gevolg van de beschuldigingen verbrak het management alle banden met de acteur en zou ook Marvel Studios zijn zoektocht naar een vervanger gestart hebben. Majors had namelijk een nogal belangrijke rol in het Marvel Cinematic Universe. Daar zou hij de komende jaren nog een paar keer zijn teruggekeerd als Kang The Conqueror en al zijn varianten. Nu de rechter zich officieel heeft uitgesproken over de zaak, heeft Marvel Studios de samenwerking met de acteur meteen stopgezet.

Mishandeling en intimidatie

In februari kwam de nieuwe grote Marvelfilm Ant-Man and the Wasp: Quantumania uit en begin maart volgde Creed III. In beide films was een grote rol weggelegd voor de 33-jarige acteur Jonathan Majors. Maar die kwam kort na de release van die tweede film negatief in het nieuws.

De Marvel-acteur werd opgepakt nadat een 30-jarige vrouw klacht indiende wegens mishandeling en intimidatie. Dat meldde TMZ als eerste. De vrouw zou naar de politie hebben gebeld en hen hebben verteld dat ze was aangerand. Daarna bleek dat het om acteur Jonathan Majors ging en dat de twee ruzie kregen in een taxi. Daarbij heeft Majors de vrouw vastgegrepen en zelfs zijn handen rond haar nek gelegd.

Uitspraak en ontslag

Ondertussen zijn er meerdere verhalen over de acteur naar boven gekomen en moest Majors dus voor de rechter komen. Die laatste heeft nu een officiële uitspraak gedaan waarbij de acteur schuldig wordt bevonden aan mishandeling van zijn ex. Daarbij riskeert hij zelfs een celstraf van een jaar.

De uitspraak zorgde meteen voor een statement van Marvel Studios. Die lieten weten dat Majors op staande voet wordt ontslagen en dus niet meer te zien zal zijn in komende projecten. Dat is best opvallend, aangezien het personage van Majors een hoofdrol zou spelen in de komende twee Avengers-films. Of Marvel Studios nu op zoek gaat naar een vervanger of het hele verhaal over een andere boeg zal gooien, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...