‘Loki’-fans reageren op in opspraak gekomen acteur Jonathan Majors in trailer seizoen 2

Gisteren deelde Marvel Studios eindelijk een eerste trailer van Loki seizoen 2. Daarin zien we zowel Loki (Tom Hiddleston) als Mobius (Owen Wilson) terugkeren. Maar daarnaast doet ook een iets minder geliefd gezicht opnieuw zijn intrede. Acteur Jonathan Majors speelt in de reeks namelijk nog steeds de rol van He Who Remains. Majors is ondertussen in opspraak gekomen door mishandeling en intimidatie, dus hadden heel wat fans gemengde reacties op de trailer.

Loki, dat voor het eerst te zien was in 2021, betekende het prille begin van de multiverse. Die multiverse ging ondertussen verder in alle andere projecten van Marvel, waaronder Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Toch zal het tweede seizoen van Loki gewoon verdergaan waar het is gestopt. En dat betekent dat ook acteur Jonathan Majors zal terugkeren als He Who Remains, een variant van Kang the Conqueror. Hij had ook in het eerste seizoen al een belangrijke rol.

Loki

In Loki zagen we hoe Thors broer na het stelen van de Tesseract werd meegenomen naar het TVA. Dat is een organisatie die alle touwtjes in handen heeft, en het volledige verloop van de mensheid al had vooropgesteld. Iedereen die iets deed dat niet in het plan paste, werd gestraft. Zo kwam Loki dus in een soort van tussenwereld terecht, waar hij het bestaan van varianten ontdekte. 

Daar maakte hij ook voor het eerst kennis met He Who Remains, een rol die gespeeld werd door Jonathan Majors. He Who Remains is iemand die verklaart dat hij in de toekomst de enige overlevende is van een oorlog in de multiverse waarin verschillende versies van hem, waaronder Kang the Conqueror, vochten tegen een krachtige groep. Die groep zijn waarschijnlijk de Avengers die in de toekomst nog twee nieuwe films zullen krijgen.

Jonathan Majors

Ook in het tweede seizoen van Loki zal Majors opnieuw te zien zijn als He Who Remains en misschien zelfs als nog andere versies van zichzelf. Hij was al kort te zien in de trailer van de nieuwe afleveringen, maar toch werd er in diezelfde trailer ook duidelijk afstand gehouden van het personage. Dat komt omdat de acteur in maart werd opgepakt voor mishandeling en intimidatie. Hij ontkende alles, maar de zaak wordt verder onderzocht.

Ondertussen heeft Majors’ management alle banden met de acteur verbroken en willen ook pr-bureau’s niet langer met hem samenwerken. Dat zal zonder twijfel grote gevolgen hebben voor de toekomst van de acteur in het MCU, maar aangezien de opnames van Loki ondertussen al even achter de rug zijn, zal hij daarin dus wel nog te zien zijn.

Commentaar

Daarop komt natuurlijk heel wat commentaar van fans van de reeks. Nadat de trailer, waarin Majors slechts één keer voorkwam, werd gedeeld, deelden fans alvast hun ongezouten mening op Twitter. “Jonathan Majors als Kang? Slechte timing”, viel er zo onder andere te lezen. Ook anderen lieten alvast weten niet van plan zijn te kijken als Majors nog deel uitmaakt van de reeks.

Iemand anders weerlegde die commentaar met de volgende tweet: “Hij heeft de afleveringen gefilmd voordat alles rond hem aan het licht kwam, Marvel moet volgens het contract die beelden dus nog gebruiken. Ze zullen de rol waarschijnlijk recasten na de aanhoudende acteursstaking die nu aan de gang is.”

https://twitter.com/BraydenSylva/status/1686073807650557952

Loki verschijnt vanaf 6 oktober wekelijks op Disney+.

Meer
Lees meer...