‘Ant-Man and The Wasp: Quantumania’ bij minst populaire Marvelfilms ooit

Ondertussen zijn de Marvelfans helemaal weg van Guardians of the Galaxy Vol. 3, maar toch was het een andere film die eerder dit jaar het startschot gaf van een nieuwe fase binnen het Marvel Cinematic Universe. Ant-Man and The Wasp: Quantumania werd groots aangekondigd, maar kon niet aan die verwachtingen voldoen. Dat was (en is) ook terug te zien aan de box office.

Na 31 films in de eerste vier fases van het MCU was het midden februari tijd voor Phase 5. Die nieuwe fase ging in februari van start met de film Ant-Man and The Wasp: Quantumania waar de fans voor het eerst kennismaakten met Kang the Conqueror, de nieuwe grote vijand.

Hoewel de film dus een belangrijke functie binnen het grotere verhaal heeft, bleef de grote populariteit achterwege. Quantumania is ondertussen zelfs de minst populaire film binnen de franchise in 12 jaar. In de hoop een nieuw of ander publiek te kunnen bereiken, verscheen de film vorige week zelfs al op Disney+.

Quantumania

In de nieuwste film zien we hoe Scott Lang (Paul Rudd) zich samen met Hope van Dyne/Wasp (Evangeline Lily), Henk Pym (Michael Douglas) en Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) opnieuw in het labo bevindt. Door een dom ongeluk belandt het viertal in de Quantum Realm, waar het moet zien af te rekenen met Kang the Conqueror (Jonathan Majors)

In de eerste week na de release leken de bezoekcijfers voor Quantumania goed mee te vallen, maar in de tweede week zakte het aantal geïnteresseerden enorm. Na enkele middelmatige recensies en tegenvallende cijfers op Rotten Tomatoes, slechts 47 procent van de critici, kon de film die cijfers nadien ook niet meer omdraaien. Dat resulteerde uiteindelijk dus ook in een slechte opbrengst aan de box office.

Lage cijfers

Dat Marvelfans al lang vragen om meer tijd tussen de releases, is geen geheim. Die wens lijkt nu dus ook terug te keren in de cijfers aan de box office. Hoewel al langer bekend was dat Ant-Man and The Wasp: Quantumania geen groot succes was, is het nu ook pijnlijk duidelijk geworden. De film bracht namelijk maar 476 miljoen dollar (441 miljoen euro) op. Daarmee doet het al slechter dan de eerste twee Ant-Man-films.

Maar ook in vergelijking met Guardians of the Galaxy Vol. 3, die nog maar enkele weken uit is, verbleekt de nieuwste Ant-Man. Die bracht namelijk al 659 miljoen dollar (610 miljoen euro) op aan de box office. Met de lage cijfers is Quantumania dus een van de slechtst bekeken Marvelfilms in de geschiedenis. Enkel films die tijdens de coronaperiode uitkwamen én films die voor 2011 verschenen, deden het slechter.

Meer
Lees meer...