Zangeres Florence Welch in tranen na het horen van haar lied in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’

Sinds vorige week is Guardians of the Galaxy Vol. 3 te zien in de bioscoop. Net als in de vorige films speelt muziek ook bij deze laatste film een belangrijke rol. Dat kan natuurlijk ook wel eens voor emotionele momenten zorgen. Daarvoor is vooral Florence & The Machine deze keer verantwoordelijk. Haar song Dog Days Are Over zit in de allerlaatste scène en dat zorgde ook bij de zangeres zelf voor enkele traantjes.

(Let op: dit artikel kan spoilers bevatten)

In 2014 kregen we de eerste Guardians of the Galaxy-film die meteen een gigantisch succes was. Drie jaar later keerde de groep dan terug voor Guardians of the Galaxy Vol. 2Guardians of the Galaxy Vol. 3 sluit de trilogie van James Gunn af en is ook meteen de laatste film die Gunn maakte voor Marvel Studios. Hij staat ondertussen namelijk aan het roer van DC Studios, de grootste concurrent.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

In Guardians of the Galaxy Vol. 3 staat de groep voor het laatst voor een missie samen met zijn allen. In die missie krijgen ze te maken met de slechterik High Evolutionary (Chukwudi Iwuji). Uiteindelijk blijkt hij ook de persoon te zijn die Rocket (Bradley Cooper) gemaakt heeft en dat brengt niet zo’n fijne herinneringen met zich mee.

Voor de rest focust de film natuurlijk op “het grote afscheid” tussen de leden van de Guardians. En dat gebeurt op het einde van de film op de tonen van Dog Days Are Over van Florence + The Machine. Daarop gaan de leden van de Guardians elk hun eigen weg en krijgen we een dansende Groot en Rocket te zien én lijkt ook Drax eindelijk zijn dansbenen gevonden te hebben. Fans noemen het alvast een “bitterzoet, maar perfect einde van de franchise”.

Reactie

En dat vindt ook zangeres Florence Welch zelf. In een TikTok-video is te zien hoe ze in de bioscoop zit en al wenend naar de scène met haar song zit te kijken. “Ik heb doorheen de hele film gehuild, maar toen de Guardians zijn beginnen dansen op mijn song ben ik volledig gebroken”, stond er te lezen als bijschrift. “Bedankt voor alle liefde die ik ervoor krijg. Het kleine meisje in mij kan niet geloven dat dit echt is.”

Ondertussen is de video al 2,3 miljoen keer bekeken en heeft het al 478.800 likes.

@florence

So I cried all the way through this movie but when the The Guardians of the Galaxy started dancing to Dog Days I really lost it. Thank you so much for all the love for this moment. The superhero obsessed little girl in me can’t believe it happened ♥️ x

♬ Dog Days Are Over – Florence + The Machine

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is nu te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...