James Gunn stelt nieuwe DC-projecten voor: Dit kunnen we verwachten

Het is zover. Het nieuwe leidingsduo James Gunn en Peter Safran heeft namelijk de toekomstplannen binnen DC Studios voorgesteld. Daarbij zitten heel wat verwachte projecten zoals de The Batman-sequel en een nieuw Superman project, maar ook heel wat nieuwe ideeën en superhelden. Het eerste project zou een nieuwe animatiereeks worden.

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen Kevin Feige. Die vonden ze in het duo Peter Safran en James Gunn. Die laatste heeft zijn talent al bewezen met de Guardians of the Galaxy-franchise in het MCU.

Samen gingen ze de laatste maanden op zoek naar een nieuwe invalshoek voor DC Studios, waarmee ze de volledige franchise nieuw leven zouden kunnen inblazen. Dat betekende ook dat het duo moeilijke beslissingen moest nemen. Zo trokken ze de stekker uit een nieuwe Superman-film met Henry Cavill en zijn ook de plannen voor een tweede Black Adam in de diepvries beland. Wat dan wel de elf eerste nieuwe projecten zullen worden, stelden Safran en Gunn vandaag zelf voor.

“Superhelden van morgen”

Tijdens een presentatie bij Warner Bros. (via The Hollywood Reporter) hebben James Gunn en Peter Safran meer uitleg gegeven over de toekomst van de films binnen het DC-universum. Dat deden ze aan de hand van elf nieuwe projecten die op dit moment in de steigers staan.

Over die nieuwe projecten was Gunn meteen duidelijk: “Onze strategie is om beroemde personages zoals Batman, Superman en Wonder Woman te combineren met personages die het publiek (nog) niet kent. Op die manier worden de nieuwe gezichten geleidelijk aan de grote superhelden van morgen.”

11 nieuwe projecten

Series

Het eerste project binnen Chapter One van het vernieuwde universum is de animatieserie Creature Commandos. Die reeks, die zeven afleveringen zal tellen, is een moderne herwerking van de bestaande stripboeken. De commandos is een groep monsters die oorspronkelijk zijn samen gezet om tegen de Nazis te vechten. De tweede reeks is Waller, een spin-off van de HBO-reeks Peacemaker. Daarin zal Viola Davis terugkeren als hoofd van de taskforce.

Daarna volgen ook nog de series Lanterns en Paradise Lost. Die eerste is een herwerking van het verhaal rond Green Lantern en volgens Safran en Gunn een van de belangrijkste nieuwe projecten. “Dit gaat echt een hele grote rol spelen in wat we willen vertellen doorheen onze series en films.” Paradise Lost is dan weer een verhaal rond Wonder Woman. Daarover is op dit moment nog niet veel geweten, al wordt het omschreven als “een drama in de stijl van Game of Thrones dat zich zal afspelen op Themyscira”.

De laatste serie in het rijtje is Booster Gold. Die naam doet bij het grote publiek niet meteen een belletje rinkelen, maar dat is ook de bedoeling. “Het gaat over een loser uit de toekomst die teruggaat naar deze tijd om daar superheldje te spelen”, heeft Safran erover te zeggen.

Films

Naast de vijf series heeft DC Studios ook nog zes films aangekondigd. De eerste daarvan is Superman: Legacy die in juli 2025 zal verschijnen. “Het is geen origin story“, vertelt het duo tijdens de voorstelling. Op meer info zullen we nog moeten wachten.

Daarnaast komt DC ook met zijn eigen “avengers” in de vorm van The Authority. Dat is een groep superhelden die soms nogal extreme methodes gebruikt om de planeet te redden en te beschermen. Ook Supergirl krijgt een eigen film met Supergirl: Woman of Tomorrow. “Deze Supergirl is niet de heldin die we gewend zijn uit andere films en series. Ze heeft veel meegemaakt en krijgt het hard te verduren”, klinkt het.

Natuurlijk is er binnen het hervormde DC Universe wel nog steeds plaats voor de Batman van Robert Pattinson. Zo kondigde DC de komst van de The Batman-sequel officieel aan. Die zal The Batman Part II heten. Maar binnen de Universe zal ook plaatsgemaakt worden voor een andere versie van Bruce Wayne in The Brave and The Bold. “Dit is de introductie van de DCU-Batman”, vertelt Safran. In het verhaal krijgen we ook Robin en de zoon van Bruce Wayne te zien. Het eerste uitgetekende hoofdstuk eindigt met de horrorfilm Swamp Thing.

Bekijk hier een video waarin James Gunn de nieuwe DC-projecten voorstelt:

Meer
Lees meer...