‘Wonder Woman 1984’ heeft maar één verwijderde scène

Wonder Woman 1984 is met z’n 2 uur en 35 minuten speeltijd niet de kortste film van 2020. Het is wel de meest gestreamde film van het voorbije jaar. En dat wil veel zeggen, want de film is pas op Kerstmis verschenen. Het is regisseur Patty Jenkins die ervoor gezorgd heeft dat het eindresultaat wat langer heeft geduurd. Ze is namelijk fan van iets ’tragere’ films. Ze heeft zelfs maar één scène verwijderd om tot de uiteindelijke versie van Wonder Woman 1984 te komen.

In Wonder Woman 1984 kregen fans voor de tweede keer Gal Gadot te zien als Diana Prince/Wonder Woman. Ze hadden duidelijk enorm uitgekeken naar het vervolg op Wonder Woman (uit 2017). De film verscheen afgelopen Kerstmis en is de meest gestreamde film van 2020 geworden. In precies één week tijd.

Wonder Woman 3

Ondertussen is al bekend dat er een derde Wonder Woman-film komt van DC en Warner Bros. In die film zal Gal Gadot voor de laatste keer in de huid van Diana Prince en het pakje van Wonder Woman kruipen. De derde film in de reeks wordt er opnieuw eentje van de hand van regisseur Patty Jenkins.

Patty Jenkins

Die vrouw is sinds de release van Wonder Woman 1984 overal ter wereld interviews aan het geven. Ook entertainmentwebsite Collider kon haar te pakken krijgen, en ze heeft een opvallende uitspraak gedaan over haar liefde voor ’trage’ films. Ze had het ook over de gevolgen daarvan voor haar eigen films.

“Ik heb amper scènes uit deze film geknipt”, vertelde Patty Jenkins. “Ik heb alleen maar stukken van scènes verwijderd. De enige scène waaraan ik kan denken, is er een waarin Steve en Diana een taxi willen nemen vanuit het National History Museum om terug in Black Gold te geraken. Da’s de enige scène die we eruit geknipt hebben, denk ik.”

Meer
Lees meer...