DC Studios schrapt ook personage Black Adam van Dwayne Johnson

De grote hervormingen binnen DC Studios hebben nu ook Dwayne Johnson geraakt. Zijn personage Black Adam zal namelijk (minstens) de aankomende tijd niet meer te zien zijn in het DC Extended Universe (DCEU). Dat is best opvallend want het personage kreeg in oktober nog zijn eigen film Black Adam, al bracht die niet het verhoopte succes voor DC.

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Studios, hoopte recent nog die trend om te keren met de release van Black Adam, een film met een enorm budget en wereldster Dwayne Johnson. Dat bracht echter niet het verhoopte resultaat, want aan de box office bracht de film veel minder op dat verhoopt.

James Gunn en Peter Safran

Ondertussen waren er achter de schermen grote veranderingen bezig bij de filmstudio. Warner Bros. Pictures ging namelijk op zoek naar een nieuwe topman om hen successen te bezorgen. Na lang twijfelen koos DC Studios voor het duo James Gunn en Peter Safran. Die eerste bewees zich in het verleden onder andere al met de Guardians of the Galaxy-franchise. Safran was als producer van Shazam! dan weer verantwoordelijk voor een van de meest succesvolle films uit het DC Extended Universe (DCEU).

Gunn en Safran zijn vanaf 1 november 2022 officieel aan de slag als nieuwe topmannen van DC Studios. De afgelopen maand trokken ze naar een afgelegen plaats in Aspen, Colorado om de toekomst van de filmstudio voor de komende jaren uit te tekenen. Daarvan kwamen ze recent terug en binnenkort zal het duo met groot nieuws komen.

Geen Henry Cavill, geen Dwayne Johnson

Op de details over hun plannen voor de komende jaren is het nog even wachten, maar nu is al duidelijk dat Gunn en Safran met een propere lei willen beginnen. Zo raakte eerder al bekend dat de aangekondigde terugkeer van Henry Cavill als Superman er toch niet zal komen. En nu viel ook (voorlopig) het doek over Dwayne Johnson als Black Adam. Dat maakte de acteur zelf bekend op zijn sociale media.

“Ik wilde jullie een lang verwachte update geven over de toekomst van het personage Black Adam in het nieuwe DC Universe. James Gunn en ik hebben contact gehad en Black Adam zal niet te zien zijn in het eerste deel van hun plannen. We hebben wel afgesproken dat we zullen blijven bekijken hoe Black Adam in de toekomst eventueel nog kan gebruikt worden in het DC multiverse”, legt Dwayne Johnson uit. “Na 15 jaar hard werk om eigenlijk Black Adam te maken, ben ik heel trots op de film die we hebben afgeleverd aan de fans wereldwijd. Ik zal altijd met enorme dankbaarheid, nederigheid en liefde terugkijken op de reacties van fans van Black Adam.”

Meer
Lees meer...