Henry Cavill dan toch niet meer te zien als Superman in het DC Universe

De hervormingen binnen DC Studios hebben acteur Henry Cavill en zijn Superman de das omgedaan. Enkele maanden geleden werd bekendgemaakt dat Cavill zou terugkeren als Superman in komende projecten, maar die projecten zijn nu geschrapt. De acteur laat zelf via Instagram weten dat hij afscheid neemt van de rol.

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen nieuwe creatieve team. Dat werden uiteindelijk James Gunn en Peter Safran, die meteen een volledig nieuwe toekomst voor de studio uittekenden. En daar horen Superman en acteur Henry Cavill dus niet bij.

Hervormingen

Het gaat al lang niet zo goed met DC Studios. De franchise lijkt geen grote successen te kunnen boeken en moet steeds achter Marvel Studios aanhollen. Daarom vond Warner Bros. dat het tijd was voor een frisse wind. Die kwam er in de vorm van James Gunn en Peter Safran. Die eerste is vooral bekend door zijn werk met Guardians of the Galaxy, Safran is vooral bekend als producer.

De twee besloten het meteen over een andere boeg te gooien en tekenden een plan uit om het DC Universe terug tot een succes te maken. In dat plan is dus geen plaats meer voor Henry Cavill, die nochtans even geleden door de grote deur zijn terugkeer maakte als Superman.

Man of Steel 2

De geruchten over het schrappen van Man of Steel 2 en de terugkeer van Henry Cavill, doen al even de ronde. Volgens The Hollywood Reporter zouden zowel Gunn als Safran maar weinig zin hebben gehad in een tweede Man of Steel. Daarmee zou de revival van Cavill als Superman dus beperkt blijven tot de post credits-scène in Black Adam.

Dat de acteur dus niet meer te zien zal zijn, komt voor velen als een verrassing. Zeker omdat Cavill zijn vertrek als Geralt in The Witcher met zijn nieuwe rol in het DCEU te maken zou gehad hebben. Op Instagram reageert de acteur met een emotionele boodschap. “Ik zal uiteindelijk niet meer terugkeren als Superman. Dat komt hard aan, maar dat is het leven. Ik respecteer de keuze van James en Peter (Gunn en Safran, red.) en ik wens hen alle succes toe”, staat er te lezen. Uiteindelijk bedankt hij ook alle fans voor het vertrouwen.

Meer
Lees meer...