Grote hervormingen op komst bij DC Studios: ‘Wonder Woman 3’ met Gal Gadot en ‘Man of Steel 2’ met Henry Cavill mogelijk geschrapt

Heel binnenkort worden er binnen Warner Bros. Pictures belangrijke beslissingen genomen over de toekomst van DC Studios. En daarbij zou mogelijk met de grove borstel door de franchises gegaan worden. Dat is het gevolg van een nieuw meerjarenplan dat de recent aangesteld leidersduo James Gunn en Peter Safran volgende week zouden voorstellen.

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen Kevin Feige. Die staat sinds 2007 aan het hoofd van Marvel Studios en overziet zo alle (succesvolle) creatieve beslissingen.

James Gunn en Peter Safran

Na lang twijfelen koos DC Studios voor het duo James Gunn en Peter Safran. Die eerste bewees zich in het verleden onder andere al met de Guardians of the Galaxy-franchise. Safran was als producer van Shazam! dan weer verantwoordelijk voor een van de meest succesvolle films uit het DC Extended Universe (DCEU). Sindsdien gaat het met DCEU heel wat minder goed. De matige resultaten aan de box office van Birds of Prey (2020), Wonder Woman 1984 (2020) en The Suicide Squad (2021) konden nog op de coronacrisis gestoken worden.

Ook het recente Black Adam bracht echter niet het succes waarop DC Studios had gehoopt. De verwachtingen voor die film, met Dwayne Johnson in de hoofdrol, waren nochtans hoog. Bovendien leidde een post credits-scène de terugkeer van Henry Cavill als Superman in.

Maar die plannen zouden wel eens helemaal kunnen veranderen. Gunn en Safran zijn vanaf 1 november 2022 officieel aan de slag als nieuwe topmannen van DC Studios. Sindsdien zitten ze afgelegen in het koude Aspen, Colorado de toekomst van de filmstudio voor de komende jaren uit te tekenen. Die plannen zouden ze volgende week voorstellen aan Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav.

Propere lei

Hoewel het dus nog even wachten is op officiële bevestigingen, zijn er al heel wat geruchten over wat Gunn en Safran van plan zouden zijn. Volgens The Hollywood Reporter bestaat de kans dat het duo volledig komaf maakt met het verleden en met een propere lei wil beginnen. Daarbij zou Wonder Woman 3 van Patty Jenkins al zeker geschrapt worden. Die geruchten kregen recent vorm toen actrice Gal Gadot op sociale media afscheid leek te nemen van het personage.

Maar mogelijk sneuvelt er nog veel meer. Gunn en Safran zouden namelijk ook maar weinig zin hebben in de terugkeer van Henry Cavill in Man of Steel 2. Daarmee zou de revival van Cavill als Superman dus beperkt blijven tot zijn post credits-scène. De acteur zou ook een cameo hebben in The Flash, die uitkomt op 14 juni 2023. Maar die film zit nog in de postproductie, dus DC kan Cavill er nog eenvoudig uithalen. Daarnaast lijkt – in tegenstelling tot wat Dwayne Johnson hoopt – een vervolg op Black Adam er ook niet in te zitten.

En ook het verhaal van Jason Momoa als Aquaman zou er na Aquaman and the Lost Kingdom opzitten. Die film staat gepland om uit te komen op 23 december 2023 en is de laatste bevestigde film uit het DCEU. Volgend jaar zouden daarnaast dus ook nog The Flash, Shazam! Fury of the Gods (15 maart) en Blue Beetle (16 augustus) uitkomen.

Lobo

Daarna lijkt het echter tijd voor nieuwe superhelden. En daar is volgens THR verrassend genoeg wél opnieuw plaats voor Jason Momoa. De populaire acteur zou namelijk gecast zijn als Lobo, een grofgebekte sigaarrokende intergalactische premiejager. James Gunn lijkt daarmee meer te willen inzetten op films in het genre van Gardians of the Galaxy en hoopt zo DC Studios opnieuw succesvol te maken.

Meer
Lees meer...