James Gunn reageert op geruchten over drastische veranderingen bij DC Studios

Fans van DC Films kregen gisteren een schok te verwerken. Er waren namelijk geruchten uitgelekt dat het recent aangesteld leidersduo James Gunn en Peter Safran drastische veranderingen zou doorvoeren. Daarbij was er onder andere sprake van het afvoeren van Wonder Woman 3 met Gal Gadot en Man of Steel 2 met Henry Cavill. James Gunn heeft op Twitter die berichten nu genuanceerd.

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen Kevin Feige. Die staat sinds 2007 aan het hoofd van Marvel Studios en overziet zo alle (succesvolle) creatieve beslissingen.

James Gunn en Peter Safran

Na lang twijfelen koos DC Studios voor het duo James Gunn en Peter Safran. Die eerste bewees zich in het verleden onder andere al met de Guardians of the Galaxy-franchise. Safran was als producer van Shazam! uit 2019 dan weer verantwoordelijk voor een van de meest succesvolle films uit het DC Extended Universe (DCEU). 

Gunn en Safran zijn vanaf 1 november 2022 officieel aan de slag als nieuwe topmannen van DC Studios. Sindsdien zitten ze afgelegen in het koude Aspen, Colorado de toekomst van de filmstudio voor de komende jaren uit te tekenen. Die plannen zouden ze volgende week voorstellen aan Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav. In The Hollywood Reporter lekte gisteren echter uit dat Gunn en Safran wel eens met de grove borstel door het bestaande DC-universum zouden kunnen gaan.

“Staan nog maar aan het begin”

Dat nieuws zorgde voor zo’n schok bij de fans van DC dat James Gunn zich genoodzaakt zag om te reageren op het artikel. “Over het verhaal van gisteren: een deel is waar, een deel is half waar, een deel is niet waar, en over een deel hebben we nog niet besloten of het waar is of niet”, begon hij zijn uitleg. “Hoewel deze eerste maand bij DC vruchtbaar is geweest, kost het tijd om aan het verhaal van de volgende tien jaar te bouwen en we staan nog maar aan het begin.”

“We weten dat we niet iedereen met elke beslissing gelukkig zullen maken. Maar we kunnen beloven dat alles wat we doen in dienst staat van het verhaal en in dienst van de DC-personages die we al ons hele leven koesteren”, gaat hij verder. “Wat betreft meer antwoorden over de toekomst van de DCU, moet ik je helaas vragen om te wachten. We geven deze personages en de verhalen de tijd en aandacht die ze verdienen. Bovendien hebben we zelf nog heel wat vragen te stellen en te beantwoorden.”

Meer
Lees meer...