James Gunn wil Marvelacteurs meenemen naar DC Universe

Deze zomer komt met Guardians of the Galaxy Vol. 3 de laatste film van regisseur James Gunn in het Marvel Cinematic Universe uit. Daarna zal Gunn zich volop gaan concentreren op zijn nieuwe job als een van de grote bazen van DC Studios. Daar zal hij een volledig nieuwe franchise creëren, waar ook nieuwe helden hun intrede zullen doen. En daarvoor heeft Gunn al enkele ideetjes.

Eind vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat DC Studios een nieuw leidingsduo heeft aangesteld. Vanaf nu zijn James Gunn en Peter Safran de grote creatieve breinen binnen het bedrijf, wat ook betekent dat zij beslissen over hoe de toekomst van het universum er zal uitzien. En als het aan Gunn ligt, is daarin ook plaats voor enkele acteurs die hij al kent uit zijn vorige projecten. Ook al zouden die dan overkomen van het Marvel Cinematic Universe (MCU), zowat de grote rivaal van DC.

James Gunn

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen Kevin Feige. Die vonden ze in het duo Peter Safran en James Gunn. Die laatste heeft zijn talent al bewezen met de Guardians of the Galaxy-franchise in het MCU.

Na de nieuwe aanstelling, werd al snel duidelijk dat het duo het over een andere boeg wil gooien. Zo maakten ze al bekend dat de nieuwe Superman-film over een jongere versie van de held zal gaan. Daardoor zal acteur Henry Cavill dus toch niet terugkeren. Daarnaast is ook Black Adam op de lange baan geschoven.

Guardians naar DCEU

Waar wel nog volop op gerekend wordt, is een vervolg op The Batman met Robert Pattinson. En daarnaast zou Gunn nog aan veel meer nieuwe projecten denken. Daarbij zou hij misschien zelfs rekenen op acteurs uit zijn laatste succesproject, Guardians of the Galaxy.

“Deze cast voelt als familie aan voor mij”, vertelt Gunn aan Empire. “Ik ben super close met Chris Pratt, Pom Klementieff, Dave Bautista, Zoe Saldaña en Karen Gillian. Dus ik ben er zeker van dat we in de toekomst nog gaan samenwerken, waarschijnlijk bij mijn nieuwe job.” Of Marvelfans daar zo blij mee gaan zijn, valt af te wachten. Maar op die manier moeten we toch nog niet officieel afscheid nemen van de dynamiek tussen de groep acteurs.

Meer
Lees meer...