James Gunn wil Ben Affleck als regisseur voor een film van DC Studios

Er zijn grote veranderingen op komst bij DC Studios onder supervisie van het nieuwe leidingsduo James Gunn en Peter Safran. Daarbij moeten heel wat bestaande projecten wijken, maar er is ook plaats voor nieuwe content. En voor dat laatste rekent James Gunn onder andere op Ben Affleck. Die zou namelijk graag een DC-film regisseren en die interesse is wederzijds.

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen Kevin Feige. Die staat sinds 2007 aan het hoofd van Marvel Studios en overziet zo alle (succesvolle) creatieve beslissingen.

James Gunn en Peter Safran

Na lang twijfelen koos DC Studios voor het duo James Gunn en Peter Safran. Die eerste bewees zich in het verleden onder andere al met de Guardians of the Galaxy-franchise. Safran was als producer van Shazam! dan weer verantwoordelijk voor een van de meest succesvolle films uit het DC Extended Universe (DCEU).

Gunn en Safran zijn vanaf 1 november 2022 officieel aan de slag als nieuwe topmannen van DC Studios. De afgelopen maand trokken ze naar een afgelegen plaats in Aspen, Colorado om de toekomst van de filmstudio voor de komende jaren uit te tekenen. Daarvan kwamen ze recent terug en binnenkort zal het duo met groot nieuws komen. “Peter en ik hebben een basisplan klaar, waar we heel blij mee zijn. We zullen aan het begin van het nieuwe jaar meer uitleg geven over onze eerste projecten”, zei James Gunn daarover.

Ben Affleck

Een van die projecten is alvast een nieuwe Superman-film. Daarbij gaat het echter over een film met een jonge Clark Kent. Daardoor zal Henry Cavill toch niet terugkeren als Superman, al is er voor de acteur mogelijk wel nog plaats bij DC in een andere rol. Dat lieten beide partijen weten na een onderling gesprek.

James Gunn had de afgelopen tijd ook een gesprek met Ben Affleck. Die was eerder al bij DC Studios te zien als Batman en zou nu zijn terugkeer kunnen maken als regisseur. “Ik heb Ben gisteren ontmoet, juist omdat hij wilde regisseren en we willen dat hij regisseert”, tweette Gunn als reactie op een vraag van een fan. “We moeten gewoon het juiste project vinden.”

Ben Affleck is vooral bekend als acteur, maar maakte de laatste jaren ook al naam als regisseur. Zo maakte hij in 2012 indruk met de film Argo en had hij vorig jaar de regie in handen bij The Last Duel.

Meer
Lees meer...