James Gunn schreef ‘Guardians of the Galaxy’-kerstspecial in paar uur tijd

De eindejaarsperiode komt er weer bijna aan en dat betekent: heel veel kerstfilms en -specials. Een daarvan komt uit onverwachte hoek, want dit jaar komt zelfs Marvel Studios met een eigen special voor de feestdagen. Eind november verschijnt Guardians of the Galaxy: Holiday Special. Een klein tussendoortje, ook voor schrijver en regisseur James Gunn.

Er volgt nog één Marvelproject dit jaar. Het gaat over Guardians of the Galaxy: Holiday Special op Disney+. Die komt op 25 november op de streamingdienst en volgt de Guardians op hun trip door universums op zoek naar kerstsfeer. Hoewel de special als officieel nieuw project wordt gezien, was het voor maker James Gunn maar een klein werkje. Hij zou namelijk maar enkele uren aan het script hebben gespendeerd.

Holiday Special

Op het volgende grote project rond de Guardians of the Galaxy is het nog wachten tot 2023, maar toch komen de fan favorites nog even opduiken in een speciale lange kerstaflevering. In die special zien we met Groot (Vin Diesel), Rocket (Bradley Cooper), Drax (Dave Bautista), Mantis (Pom Klementieff), Nebula (Karen Gillan) en Peter Quill (Chris Pratt) zo goed als alle personages.

In Guardians of the Galaxy: Holiday Special maken de Guardians zich klaar voor Kerstmis. Maar toch hebben ze maar weinig zin in de sfeer. Daar proberen ze in de special verandering in te brengen. Ze maken het hun persoonlijke doel om Peter Quill terug op te beuren na de dood van Gamora (Zoë Saldana). Daarvoor reizen ze rond de wereld en de verschillende universums en komen ze onder andere in Hollywood.

Makkelijke opdracht

Het tussentijdse project was voor regisseur en schrijver James Gunn alvast een makkelijke opdracht. In een recent interview met The Hollywood Reporter liet hij weten dat hij maar enkele uren aan het scenario heeft gespendeerd. Dat komt vooral doordat hij na zijn eerste twee projecten de personages door en door kent.

“Ik ga eerlijk zijn, ik heb het scenario echt in een paar uur geschreven. Het kwam er gewoon uit, supersimpel”, vertelt hij. “Bij deze special ging echt alles makkelijk. Ook de opnames. Bij de derde film was dat een volledig ander verhaal.”

Bekijk de teaser van de Holiday Special hier:

Guardians of the Galaxy Holiday Special is vanaf 25 november te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...