Scenarist en regisseur Matt Reeves heeft binnenkort meeting met DC-topmannen James Gunn en Peter Safran over toekomst Batman

We zouden binnenkort meer duidelijkheid moeten hebben over de plannen van DC Studios met de BatVerse. Matt Reeves, regisseur en scenarist van The Batman, zit daarover namelijk de komende tijd samen met het DC-topduo James Gunn en Peter Safran.

Iets minder dan een jaar geleden maakte het iconische personage Batman eindelijk zijn wederoptreden op het witte doek. Matt Reeves kreeg daarbij de moeilijke taak om een nieuwe film te maken rond de superheld na de zeer geprezen The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Met The Batman met Robert Pattinson in de hoofdrol slaagde hij daar wonderwel in. De film was met een wereldwijde box office van 770,8 miljoen dollar (716,1 miljoen euro) een enorm succes.

Kort na de release kondigden Warner Bros. en DC aan dat The Batman een vervolg zou krijgen. Daarnaast zouden er ook twee spin-offseries komen. Eén daarvan gaat over Pinguin en zal waarschijnlijk – net als in The Batman – Colin Farrell in de titelrol hebben. Daarnaast zou er ook een horrorserie komen die zich afspeelt in Arkham State Hospital.

DC Studios

Maar over dat nieuws is de laatste tijd ineens wat twijfel ontstaan. Sinds 1 november 2022 is de leiding van DC Studios namelijk in handen van het duo James Gunn en Peter Safran. Zij werken aan een nieuw meerjarenplan en een uniforme verhaallijn voor films, series en games. Officieel zijn er over dat plan nog geen details bekendgemaakt, maar het is nu al duidelijk dat Gunn en Safran met de grove borstel door de franchise gaan. Zo worden Henry Cavill als Superman en Dwayne Johnson als Black Adam afgevoerd.

BatVerse

Eerder deze week kwam Matt Reeves echter met goed nieuws over The Batman 2. De scenarist en regisseur werkt namelijk volop aan de sequel op zijn succesvolle film. En nu heeft Reeves ook meer duidelijkheid gegeven over de andere plannen van DC rond de zogenaamde BatVerse.

“Gunn en Safran zijn fantastisch … We ontmoeten elkaar normaal gezien de komende weken omdat ze met me willen praten over het volledige plan. Ze willen het BatVerse-plan horen. We gaan elkaar ontmoeten om daarover te praten. Kijk, ik ben heel benieuwd om te horen wat ze gaan doen. Het BatVerse-ding, zoals James (Gunn, red.) en Peter (Safran, red.) al hebben gezegd, is iets waarin ze ons eigen ding laten doen”, klinkt het in een interview met Collider.

Meer
Lees meer...