‘The Batman’: Scenarist en regisseur Matt Reeves geeft update over sequel

Matt Reeves is momenteel volop bezig met het scenario van The Batman 2. Dat heeft de scenarist en regisseur van de succesvolle film met Robert Pattinson bekendgemaakt. Daarmee bevestigt Reeves dat de sequel op The Batman door de hervormingen binnen DC niet in gevaar is.

Iets minder dan een jaar geleden maakte het iconische personage Batman eindelijk zijn wederoptreden op het witte doek. Matt Reeves kreeg daarbij de moeilijke taak om een nieuwe film te maken rond de superheld na de zeer geprezen The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Met The Batman met Robert Pattinson in de hoofdrol slaagde hij daar wonderwel in. De film was met een wereldwijde box office van 770,8 miljoen dollar (716,1 miljoen euro) een enorm succes.

Kort na de release kondigden Warner Bros. en DC aan dat The Batman een vervolg zou krijgen. Daarnaast zouden er ook twee spin-offseries komen. Eén daarvan gaat over Pinguin en zal waarschijnlijk – net als in The Batman – Colin Farrell in de titelrol hebben. Daarnaast zou er ook een horrorserie komen die zich afspeelt in Arkham State Hospital.

Hervormingen binnen DC Studios

Maar over dat nieuws is de laatste tijd ineens wat twijfel ontstaan. Sinds 1 november 2022 is de leiding van DC Studios namelijk in handen van het duo James Gunn en Peter Safran. Zij werken aan een nieuw meerjarenplan en een uniforme verhaallijn voor films, series en games. Officieel zijn er over dat plan nog geen details bekendgemaakt, maar het is nu al duidelijk dat Gunn en Safran met de grove borstel door de franchise gaan. Zo worden Henry Cavill als Superman en Dwayne Johnson als Black Adam afgevoerd.

Maar de verhaallijn rond de Batman van Matt Reeves is dus niet in gevaar. “We werken aan de film, we zijn er druk mee bezig. Mattson (Tomlin, red.) en ik zijn volop aan het schrijven. Het is echt spannend en ik ben zeer enthousiast over wat we doen”, bevestigde Reeves de sequel in een interview met Collider. Wanneer we The Batman 2 mogen verwachten, is niet geweten.

Meer
Lees meer...