James Gunn zal zelf ‘Superman: Legacy’ over jonge versie van superheld regisseren

Regisseur James Gunn zal binnenkort meteen zijn stempel kunnen drukken op de herstructurering binnen DC Studios. Gunn kwam enkele maanden geleden samen met Peter Safran aan het roer van de studio te staan. Daarbij hoorden heel wat veranderingen, waaronder de nieuwste film over Superman. Uiteindelijk wordt dat nu Superman: Legacy. Een film die Gunn zelf zal regisseren.

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen Kevin Feige. Die vonden ze in het duo Peter Safran en James Gunn. Die laatste heeft zijn talent al bewezen met de Guardians of the Galaxy-franchise in het MCU.

In de nieuwe plannen van Safran en Gunn was niet langer plaats voor het geplande Superman-project met acteur Henry Cavill. In de plaats daarvan werkt DC nu aan Superman: Legacy over een jongere versie van de superheld.

Superman: Legacy

Begin dit jaar deden Peter Safran en James Gunn hun plannen met DC Studios uit de doeken. Daarbij hoorden heel wat nieuwe films zoals The Batman Part II, The Autority en Swamp Thing, maar ook de nieuwe film rond het populaire personage Superman.

Die film zal niet langer een sequel worden op Man of Steel met Henry Cavill, maar wel een verhaal over een jongere Superman. En daarbij is geen plek voor de 39-jarige acteur. Over wat de film precies zal gaan, is niet bekend. Maar toch liet Gunn al vallen dat het geen origin story zal zijn.

“Ja, ik zal regisseren”

Gisteren maakte de regisseur via Twitter wel alvast bekend dat hij de nieuwe film zelf zal regisseren. “Ja, ik maak Superman zelf”, begon hij. “Ze hadden het me jaren geleden al eens aangeboden, maar toen heb ik het project afgewezen. Een jaar geleden zag ik ineens wel mogelijkheden. Over hoe ik dit verhaal speciaal en eigen kon maken.” Een releasedatum voor Superman: Legacy is er nog niet.

Meer
Lees meer...