Meerdere screenings ‘Creed III’ moeten stilgelegd worden door vechtpartijen in de cinema

Sinds 1 maart 2023 kan je in de cinemazalen gaan kijken naar Creed III, de derde film in de sequel van en met Michael B. Jordan. De films volgen bokser Adonis ‘Donnie’ Creed, gespeeld door Michael B. Jordan. Maar in sommige zalen in Europa moest de film stilgelegd worden door gevechten aan de andere kant van het scherm.

In filmzalen in Frankrijk en Duitsland hebben fans van Creed III de film net iets te letterlijk genomen. Zo moest de vertoning stilgelegd worden door tientallen gevechten in filmzalen. Daardoor besloten enkele onafhankelijke cinema’s al om de film niet langer te tonen.

Gevechten in filmzalen

Sinds kort kan je in de cinema gaan kijken naar de derde film in de Creed-reeks, die de toepasselijke – maar niet superoriginele – naam Creed III kreeg. Maar in Frankrijk en Duitsland verlopen de vertoningen van de film niet helemaal van een leien dakje. In Frankrijk kwam het al in tientallen zalen tot gevechten in het publiek. Meestal ging het om kleine incidenten, maar één vertoning in de Kinepolis van Thionville ontaarde in een massale vechtpartij. Ook in Duitsland kwam het al verschillende keren tot een gevecht.

Voorlopig lijkt het er niet op dat het gaat om samenhangende incidenten, die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een TikTok-challenge. Dat was wel het geval toen jongeren massaal in kostuum naar Minions: The Rise of Gru gingen kijken. Die trend werd uiteindelijk de kop ingedrukt toen de jongeren voor te veel overlast zorgden tijdens de vertoningen. Daardoor werd het uiteindelijk verboden om nog naar de film te gaan kijken in kostuum. Later kwam er in bepaalde zalen wel een compromis waarbij er speciale ‘Gentleminion’-screenings werden gehouden, waarbij het juist de bedoeling was om in kostuum te komen.

Creed III

Creed III speelt zich zeven jaar na de gebeurtenissen van de vorige film af. Voor Donnie (Michael B. Jordan) gaat zowel zijn leven als zijn carrière nog steeds van een leien dakje. Maar dan duikt ineens Damian ‘Dame’ Anderson, gespeeld door Jonathan Majors (Da 5 BloodsLoki), op. Deze jeugdvriend was zelf ooit een bokstalent, maar belandde na een incident – waar ook Donnie bij betrokken lijkt te zijn – 18 jaar in de gevangenis.

Nu hij vrijgekomen is, wil Dame iets van zijn leven maken. Daarvoor begint hij ook opnieuw met boksen, maar al snel blijkt dat hij vol zit met woede en wraak koestert. Er zal voor Donnie uiteindelijk niets anders opzitten dan zijn vervreemde jeugdvriend te confronteren in een ultiem gevecht in de ring.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Creed III:

Creed III is vanaf begin deze maand te zien in de cinemazalen.

Meer
Lees meer...