‘Creed III’ met hoofdrolspelers Michael B. Jordan en Jonathan Majors krijgt eerste trailer

Michael B. Jordan keert volgend jaar terug als Adonis ‘Donnie’ Creed in Creed III. De 35-jarige acteur zal deze keer niet alleen in de hoofdrol te zien zijn, maar hij nam ook plaats op de regisseursstoel. In Creed III wordt zijn tegenstander Damian ‘Dame’ Anderson (Jonathan Majors), een oude jeugdvriend die in de gevangenis belandde, maar nu toch iets van zijn leven wil maken als bokser. De aankomende film heeft een eerste trailer gekregen.

Na zes Rocky-films tusssen 1976 en 2006 werd de franchise opgevolgd met Creed (2015) en Creed II (2018). Die eerste film was van de hand van Ryan Coogler, die zowel het scenario als de regio voor zijn rekening nam. Creed kreeg heel wat positieve recensies en kon ook op veel interesse rekenen. Voor het vervolg werd Steven Caple Jr. aangetrokken als regisseur, omdat Coogler het te druk had met Black Panther. Ook Creed II werd een succes.

Voor Creed III moest de filmreeks weer op zoek naar een nieuwe regisseur en die vond het verrassend bij Michael B. Jordan. De hoofdrolspeler uit de Creed-franchise maakt daarmee zijn regiedebuut in een film waarin hij zelf nog steeds Adonis ‘Donnie’ Creed zal spelen.

Jonathan Majors als Damian ‘Dame’ Anderson

Creed III speelt zich zeven jaar na de gebeurtenissen van de vorige film af. Voor Donnie gaat zowel zijn leven als zijn carrière nog steeds van een leien dakje. Maar dan duikt ineens Damian ‘Dame’ Anderson, gespeeld door Jonathan Majors (Da 5 Bloods, Loki), op. Deze jeugdvriend was zelf ooit een bokstalent, maar belandde na een incident – waar ook Donnie bij betrokken lijkt te zijn – 18 jaar in de gevangenis. Nu hij vrijgekomen is, wil Dame iets van zijn leven maken. Daarvoor begint hij ook opnieuw met boksen, maar al snel blijkt dat hij vol zit met woede en wraak koestert. Er zal voor Donnie uiteindelijk niets anders opzitten dan zijn vervreemde jeugdvriend te confronteren in een ultiem gevecht in de ring.

Bekijk hier de trailer van Creed III:

Creed III is vanaf 1 maart 2023 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...