‘Black Panther: Wakanda Forever’ deelt nieuwe beelden minder dan een maand voor release

Marvel Studios heeft een nieuwe teaser trailer gelost voor Black Panther: Wakanda Forever. Daarin ligt de focus vooral op de vele gevaren en aanvallen die Wakanda zal moeten weerstaan na de dood van het personage T’Challa, de vorige Black Panther.

Op woensdag 9 november komt Black Panther: Wakanda Forever uit. Naar die film wordt al een lange tijd uitgekeken, vooral omdat het de eerste film zal zijn over Wakanda sinds het overlijden van acteur Chadwick Boseman in 2020. Zoals het hoort, zal de acteur, en het personage T’Challa, dus herdacht worden tijdens de film. Maar zijn afwezigheid zorgt ook meteen voor een nieuwe omkeer in het verhaal van het volk en het gebied.

Chadwick Boseman

Marvel Studios besliste namelijk al snel om het personage niet te hercasten, maar – net als Chadwick Boseman zelf – in het vervolg op Black Panther te laten sterven. Dat leek de filmstudio de beste manier om de veel te vroeg gestorven acteur te eren.

De tweede film van Black Panther is er een waar al lang wordt naar uitgekeken. In 2018 kwam de eerste film uit, waarin acteur Chadwick Boseman schitterde als Black Panther. Hij was later ook nog te zien in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Op dat moment lag de komst van een tweede solofilm al vast, maar in augustus 2020 overleed Boseman aan de gevolgen van kanker.

Nieuwe Black Panther

Toch ging de productie van de tweede film – met enige vertraging – door en besloot Marvel er een soort eerbetoon van te maken. In Black Panther: Wakanda Forever zal het Afrikaanse land Wakanda op zoek moeten naar een nieuwe leider, een nieuwe Black Panther. Dat die gevonden wordt, konden we al zien in de eerste trailer van de aankomende film. Wie het wordt, is voorlopig nog niet bekendgemaakt, al denken veel fans het wel te weten.

Te midden van die zoektocht naar een opvolger van T’Challa krijgt Wakanda op verschillende fronten af te rekenen met vijanden. Zij willen van de tijdelijke onzekerheid en de afwezigheid van een Black Panther gebruik maken om het steenrijke land te veroveren. Een nieuwe teaser trailer toont die vele buitenlandse en binnenlandse bedreigingen voor de vrede in Wakanda.

Bekijk de nieuwe teaser van Black Panther: Wakanda Forever:

Black Panther: Wakanda Forever is vanaf 9 november 2022 te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...