‘Black Panther 2’-opnames lopen (weer) vertraging op

Het lijkt wel alsof de volledige tweede film van Black Panther vervloekt is. Nadat de film al vertraging opliep door de allereerste coronagolf, is het slechte nieuws niet meer gestopt. Eind vorig jaar lagen de opnames weer plat nadat actrice Letitia Wright (Shuri) zich ernstig had geblesseerd. Een aantal antivaxdrama’s later konden de opnames vorige week toch terug van start gaan. Maar nu lijkt een gigantisch aantal coronabesmettingen ervoor te zorgen dat de productie van de film terug wordt stilgelegd.

De allereerste Black Panther-film met acteur Chadwick Boseman in de hoofdrol was zonder twijfel eentje voor de geschiedenisboeken. Black Panther was namelijk de eerste zwarte superheld in het Marvel Cinematic Universe en zorgde voor heel wat trots en positieve reviews. 

Redenen genoeg om daar een vervolg aan te breien dus, maar het lijkt alles behalve van een leien dakje te lopen voor de sequel die de naam Black Panther: Wakanda Forever kreeg. Niet alleen moesten de fans afscheid nemen van Boseman, en daardoor ook van zijn personage T’Challa, maar de productie moest ook op zoek naar een andere insteek. En die hadden ze gevonden, tot ze te maken kregen met de ene teleurstelling na de andere. 

Letitia Wright in ‘Black Panther’ (Marvel)

Letitia Wright

Die nieuwe insteek ging volgens veel fans het verhaal van T’Challa’s kleine zus, Shuri, worden. Het personage van actrice Letitia Wright was sinds de release van de eerste Black Panther een echte fan favorite en velen gunden haar dan ook de rol als ‘de nieuwe Black Panther’. Tot vorig jaar aan het licht kwam dat actrice Wright weigerde om zich te laten vaccineren. Volgens fans was dat onrespectvol tegenover haar overleden collega en de rest van de cast en crew. 

Mede door dat voorval, en de rest van de coronacrisis natuurlijk, kwamen de opnames al snel op een laag pitje te liggen. Zeker wanneer Wright later ook nog te maken kreeg met een zware blessure en zo een lange tijd niet meer kon acteren. Ondertussen is de releasedatum al verplaatst van juli 2022 naar november 2022, maar nu komt ook die releasedatum in gevaar.

Corona-uitbraak

De opnames voor de sequel zijn na de blessure van Letitia Wright dus vorige week opnieuw gestart. Maar dat goede nieuws bleek dus niet lang te duren, aangezien de productie er nu al terug mee moet ophouden. De uitbraak van de omikronvariant is namelijk enorm in de Verenigde Staten, waardoor een aantal grote filmproducties in Atlanta, Georgia ook zijn getroffen door het coronavirus. 

De Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter liet weten dat ook de opnames van Black Panther: Wakanda Forever onder die ‘slachtoffers’ vallen. Heel wat cast- en crewleden zouden getroffen zijn door het virus en daardoor in quarantaine moeten, ook actrice Lupita Nyong’o, die Nakia speelt, zou daaronder vallen. Door de corona-uitbraak zal de productie dus weer vertraging oplopen, maar normaal gezien zal die niet zo lang duren als alle voorgaande vertragingen. Op dit moment ligt de releasedatum van Black Panther: Wakanda Forever nog steeds op 11 november 2022.

Meer
Lees meer...