‘Black Panther: Wakanda Forever’ krijgt officiële trailer die hint naar opvolger

Volgende maand komt de tweede Black Panther-film in de zalen. Daarin zal vooral te zien zijn hoe het personage T’Challa wordt geëerd door zijn familie en zijn volk. In een nieuwe trailer, die Marvel Studios zonet deelde, is alvast te zien hoe Wakanda zich voorbereid op een aanval van buitenaf én op concurrentie voor de troon.

Op woensdag 9 november komt Black Panther: Wakanda Forever uit. Naar die film wordt al een lange tijd uitgekeken, vooral omdat het de eerste film zal zijn over Wakanda sinds het overlijden van acteur Chadwick Boseman in 2020. Zoals het hoort, zal de acteur, en het personage T’Challa, dus herdacht worden tijdens de film. Maar zijn afwezigheid zorgt ook meteen voor een nieuwe omkeer in het verhaal van het volk en het gebied. Marvel Studios deelde vandaag een laatste trailer.

Black Panther: Wakanda Forever

De tweede film van Black Panther is er een waar al lang wordt naar uitgekeken. In 2018 kwam de eerste film uit, waarin acteur Chadwick Boseman schitterde als Black Panther. Hij was later ook nog te zien in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Op dat moment lag de komst van een tweede solofilm al vast, maar in augustus 2020 overleed Boseman aan de gevolgen van kanker.

Toch ging de productie van de tweede film door en besloot Marvel er een soort hulde van te maken. Toch zal het land ook op zoek moeten gaan naar een waardige opvolger voor koning T’Challa. En dat te midden van een nieuw conflict met nieuwe vijanden.

Opvolger

In de nieuwste trailer is nogmaals te zien hoe Wakanda omgaat met het verlies van de koning. Zo zien we T’Challa’s moeder Ramonda (Angela Bassett) en zijn zus Shuri (Letitia Wright) op zijn begrafenis en is ook, net zoals in de eerste trailer, de gigantische muurschildering terug aanwezig.

Maar daarnaast krijgen we ook een beter zicht op het nieuwe personage Namor The Sub-Mariner (Tenoch Huerta). Hij zal een gooi proberen doen naar het koningschap en lijkt daarbij niet bang te zijn van een uitdaging. “De mensen die al het vaakst zijn gebroken, zijn de beste leiders”, horen we hem zeggen. De vraag is nu of iemand de rol van Black Panther op zich zal nemen om Wakanda te kunnen beschermen van een nieuw bewind. Die opvolger lijkt op het eerste zicht Shuri te zijn. Dat is een theorie die Lego onlangs ook leek te bevestigen.

Bekijk de nieuwe trailer van Black Panther: Wakanda Forever hier:

Black Panther: Wakanda Forever is vanaf 9 november 2022 te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...