‘Creed III’ deelt nieuwe trailer kort voor de release

De aankomende film heeft Creed III heeft een nieuwe trailer gekregen. Het gaat om een promoclip naar aanleiding van de Super Bowl met heel wat nieuwe beelden van hoofdrolspelers Michael B. Jordan (Adonis ‘Donnie’ Creed) en zijn tegenstander Jonathan Majors (Damian ‘Dame’ Anderson).

Afgelopen nacht stond in Glendale, Arizona in de Verenigde Staten de 57ste Super Bowl op het programma. En dat betekent niet alleen een spannend duel tussen de Philadelphia Eagles en Kansas City Chiefs en een halftime show van Rihanna, maar ook heel wat dure reclamespots. Daarbij zitten naar goede gewoonte ook altijd heel wat trailers bij voor aankomende films en series.

Ook Creed III, dat op woensdag 1 maart in de Belgische cinema’s verschijnt, deelde tijdens de Super Bowl nieuwe beelden. En die zijn nu ook op YouTube te zien.

Regiedebuut Michael B. Jordan

Na zes Rocky-films tusssen 1976 en 2006 werd de boksfranchise vervolgd met Creed (2015) en Creed II (2018). Die eerste film was van de hand van Ryan Coogler, die zowel het scenario als de regio voor zijn rekening nam. Creed kreeg heel wat positieve recensies en kon ook op veel interesse rekenen. Voor het vervolg werd Steven Caple Jr. aangetrokken als regisseur, omdat Coogler het te druk had met Black Panther. Ook Creed II werd een succes.

Voor Creed III moest de filmreeks weer op zoek naar een nieuwe regisseur en die vond het verrassend bij Michael B. Jordan. De hoofdrolspeler uit de Creed-franchise maakt daarmee zijn regiedebuut in een film waarin hij zelf nog steeds Adonis ‘Donnie’ Creed zal spelen.

Donnie vs. Dame

Creed III speelt zich zeven jaar na de gebeurtenissen van de vorige film af. Voor Donnie gaat zowel zijn leven als zijn carrière nog steeds van een leien dakje. Maar dan duikt ineens Damian ‘Dame’ Anderson, gespeeld door Jonathan Majors (Da 5 BloodsLoki), op. Deze jeugdvriend was zelf ooit een bokstalent, maar belandde na een incident – waar ook Donnie bij betrokken lijkt te zijn – 18 jaar in de gevangenis. Nu hij vrijgekomen is, wil Dame iets van zijn leven maken. Daarvoor begint hij ook opnieuw met boksen, maar al snel blijkt dat hij vol zit met woede en wraak koestert. Er zal voor Donnie uiteindelijk niets anders opzitten dan zijn vervreemde jeugdvriend te confronteren in een ultiem gevecht in de ring.

Bekijk hier de nieuwe trailer van Creed III:

Creed III is vanaf 1 maart 2023 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...