Ryan Murphy vertelt opvallend sportverhaal in ‘American Sports Story: Aaron Hernandez’

Het verhaal van American Footballer Aaron Hernandez gaat al langer de wereld rond. Enkele jaren geleden verscheen op Netflix een documentaire waarin alles al uit de doeken werd gedaan. Deze keer gaat het om een fictieserie van bekende tv-maker Ryan Murphy. American Sports Story: Aaron Hernandez verschijnt op 17 september.

Vergeet American Horror Story, binnenkort verschijnt American Sports Story. In het eerste seizoen van die antologyreeks zal het alvast rond het verhaal van Aaron Hernandez draaien. Hernandez was jarenlang een beloftevolle American Football-speler, maar vergooide zijn carrière door in de criminaliteit terecht te komen. Na een tijdje bleek dat ook zijn carrière in de sportwereld daar een rol in speelde.

Aaron Hernandez

Alles liep op rolletjes voor de footballspeler Aaron Hernandez. In augustus 2012 tekende hij een 40 miljoen dollar (ongeveer 36 miljoen euro) contract voor vijf jaar bij de New England Patriots. Maar alles veranderde voor de speler toen hij werd gearresteerd en aangeklaagd voor moord. 

Uiteindelijk bleek dat ook zijn carrière als sterspeler veel te maken had met zijn misdaden. Zo zouden de fysieke klappen die Hernandez te verduren kreeg tijdens wedstrijden een invloed hebben gehad op zijn hersenen en zijn manier van denken. De samenhang tussen veranderend gedrag en de sport wordt sindsdien ook vaker getest en bestudeerd.

American Sports Story

Dat verhaal is vanaf 17 september dus in een verfilmde versie te zien bij FX, wat bij ons meestal later op Disney+ verschijnt. Josh Rivera zal de rol van Hernandez spelen. Verder zijn ook Patrick Schwarzenegger, Ross Jirgl, Jerry Levine en Lindsay Mendez te zien in de reeks als respectievelijk American Football-spelers Tim Tebow en Tom Brady bestuursvoorzitter Robert Kraft en Hernandez’ nicht Tanya.

Meer
Lees meer...