Ryanair-CEO Michael O’Leary steunt limiet op alcohol op vluchten, maar stelt voorwaarden

Michael O’Leary, de CEO van Ryanair, heeft aangegeven open te staan voor een limiet van twee drankjes per passagier op zijn vluchten, maar alleen als diezelfde limiet ook wordt toegepast in bars op luchthavens. Deze mogelijke maatregel komt na een recente toename van storend gedrag door dronken passagiers, voornamelijk op populaire vakantiebestemmingen.

Ryanair heeft de afgelopen maanden te maken gehad met een groeiend aantal gewelddadige incidenten aan boord van hun vluchten. Vooral bestemmingen zoals Ibiza worden genoemd als problematische routes, waar passagiers na overmatig drankgebruik regelmatig voor overlast zorgen. Dit heeft geleid tot diverse omleidingen en annuleringen van vluchten.

Oorzaak ligt op de luchthaven

Volgens O’Leary ligt de kern van het probleem bij het alcoholgebruik van passagiers voordat ze aan boord gaan. “Het is logisch om een dranklimiet in te voeren tijdens de vlucht, maar als we het probleem echt willen aanpakken, moeten we ook kijken naar het drankgebruik op de luchthaven”, zegt O’Leary.

Hij suggereert dat een limiet van twee drankjes aan boord alleen effectief kan zijn als luchthavenbars dezelfde beperking toepassen. Hiermee wil hij voorkomen dat passagiers al dronken het vliegtuig instappen, wat vaak voor problemen zorgt tijdens de vlucht.

Politieke uitspraken

Tijdens zijn verklaring liet Michael O’Leary ook zijn politieke mening doorschemeren. Hij prees de nieuwe Britse premier, Keir Starmer, en noemde hem een verbetering ten opzichte van de vorige regering. Daarnaast uitte hij kritiek op Brexit en de negatieve impact ervan op de Britse economie. O’Leary pleit voor een betere afstemming van de Britse regelgeving met die van de Europese Unie.

Meer
Lees meer...