Samsung lanceert eerste Samsung Galaxy Watch FE: Betaalbare smartwatch met uitgebreide gezondheidsfuncties

Samsung breidt zijn aanbod uit met de allereerste Galaxy Watch FE. Het gaat om een budgetvriendelijke smartwatch met een sterke focus op gezondheids- en fitnessmonitoring.

Samsung introduceert een nieuwe toevoeging aan zijn FE-assortiment met de lancering van de Samsung Galaxy Watch FE. Deze productenlijn staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de Galaxy Watch FE vormt daarop geen uitzondering. De smartwatch biedt een betaalbare optie voor consumenten die uitgebreide gezondheidsfuncties zoeken.

Sinds de lancering van de eerste Galaxy Watch in 2018 heeft Samsung zijn assortiment smartwatches voortdurend uitgebreid. Dit omvat standaardmodellen, robuustere Active-varianten, en luxueuze Pro- of Classic-versies met verschillende materialen voor de behuizing. Met de introductie van de Galaxy Watch FE wordt het gamma verder uitgebreid. Het doel van dit nieuwe model is gezondheids- en fitnessmonitoring voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Focus op gezondheid en fitness

De Samsung Galaxy Watch FE onderscheidt zich door zijn uitgebreide gezondheids- en fitnessfuncties:

Persoonlijke tips: De smartwatch biedt 24/7 gepersonaliseerde en bruikbare tips om de gebruiker te ondersteunen bij het behalen van hun gezondheidsdoelen.

Slaapmonitoring: De Watch FE monitort slaappatronen en biedt slaapcoaching om een betere nachtrust te bevorderen.

Hartslagbewaking: Afwijkingen in hartslag, zoals abnormaal hoge of lage hartslagen, Irregular Heart Rhythm Notification (IHRN) en atriale fibrillatie (Afib), worden gedetecteerd.

Gezondheidsmonitoring: De smartwatch kan ook bloeddruk en ECG monitoren, waardoor gebruikers uitgebreide inzichten krijgen in hun gezondheid.

Lopentrainingen: Met 100 verschillende trainingen kunnen gebruikers hun voortgang volgen en dankzij de Personalized Heart Rate Zone gepersonaliseerde doelen stellen. De Advanced Running Analysis helpt gebruikers efficiënter en blessurevrij te lopen.

Motiverende boodschappen: Afhankelijk van de gezondheidsdoelen krijgen gebruikers gepersonaliseerde en motiverende boodschappen te zien.

Beschikbaarheid en prijs

De Samsung Galaxy Watch FE zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf de zomer. Consumenten kunnen kiezen uit de kleuren Black, Pink Gold en Silver, en het horlogebandje is standaard versierd met blauw en oranje stiksel. Het bandje kan eenvoudig worden vervangen door een ander.

Hoewel de prijs van de Watch FE nog niet bekend is gemaakt, wordt verwacht dat deze goedkoper zal zijn dan andere smartwatches van Samsung. Daardoor zal de Galaxy Watch FE een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste consumenten die geen concessies willen doen op het gebied van gezondheids- en fitnessfuncties.

Meer
Lees meer...