Samsung Galaxy S25 Ultra op komst met betere camera?

De nieuwe Samsung Galaxy S25-serie is nog ver weg, maar de geruchtenmolen draait al volop. Zeker wat betreft het topmodel, de Galaxy S25 Ultra, zijn er interessante berichten. Bekende leaker Ice Universe voorspelt een flinke upgrade voor de camera.

De Samsung Galaxy S24 Ultra heeft momenteel een 200 MP hoofdcamera, 12 MP ultragroothoeklens, 10 MP telefotocamera met 3x zoom en een 50 MP supertelefotolens met 5x zoom. Volgens de bekende leaker Ice Universe – via het Chinese sociale medium Weibo – behoudt de S25 Ultra de 200 MP hoofdcamera en 50 MP supertelefotolens, maar krijgen de andere twee lenzen een flinke upgrade. De ultragroothoeklens wordt een 50 MP sensor en de telefotolens krijgt eveneens 50 MP met 3x zoom. Daarmee zou 8K-video opname op de S25 Ultra mogelijk worden.

De 50 MP-lenzen zouden bovendien ‘pixel binning’ ondersteunen. Hierbij worden de gegevens van meerdere pixels gecombineerd tot één pixel, wat resulteert in foto’s met meer detail en minder ruis, vooral bij weinig licht.

Kritiek

De geruchten over de camera-upgrade zijn goed nieuws voor Samsung-fans. Het merk kreeg de laatste tijd namelijk kritiek op de camerakwaliteit van hun topmodellen, die vaak minder goed bleken dan die van concurrenten. Als de geruchten over de Galaxy S25 Ultra kloppen, zou dat probleem wel eens verleden tijd kunnen zijn.

Wachten op officiële bevestiging

Natuurlijk zijn dit vooralsnog geruchten en is het afwachten of ze waar blijken te zijn. De officiële aankondiging van de Galaxy S25 Ultra is pas ergens in het begin van 2025.

Meer
Lees meer...