Schoonspringer Tom Daley kondigt afscheid aan

De Britse schoonspringer Tom Daley heeft zijn afscheid van de topsport aangekondigd. Hij doet dat de dag na zijn vijfde Olympische Spelen waarin hij ook zijn vijfde medaille kon pakken. Tijdens de Olympische Spelen in Tokyo ging Daley al viraal omdat hij in het publiek zat te breien. Dat deed hij ook tijdens deze editie.

De Schotse tennisser Andy Murray speelde op de Olympische Spelen in Parijs al zijn laatste professionele wedstrijd en nu heeft ook de Britse schoonspringer Tom Daley zijn afscheid aangekondigd. Daley won tijdens deze editie van de Olympische Spelen zilver in het synchroonspringen van op 10 meter. Hij deed dat met zijn partner Noah Williams. Maar het zullen de laatste Spelen geweest zijn voor Tom Daley.

Tom Daley

Tom Daley maakte zijn olympisch debuut in 2008, toen hij amper 14 jaar oud was. Daarna nam hij ook deel aan de spelen in Londen in 2020, Rio in 2016, Tokyo in 2021 en nu dus in Parijs in 2024. Hij kon zijn eerste medaille winnen in 2012. Het ging toen om een bronzen medaille in de individuele sprong van 10 meter. In 2016 won hij opnieuw één bronzen medaille. Het ging toen om de medaille in het synchroonspringen van 10 meter, samen met Daniel Goodfellow.

In Tokyo mocht hij twee medailles in ontvangst nemen. Een gouden medaille voor het synchroonspringen, deze keer met Matty Lee, en een bronzen in het individuele schoonspringen. Tijdens de meest recente Spelen voegde hij nog een zilveren medaille toe aan zijn indrukwekkende collectie. Deze keer nam hij deel samen met Noah Williams.

Voor de Spelen in Parijs was het gezin van Tom Daley voor het eerst meegereisd. Het gaat daarbij om zijn echtgenoot Dustin Lance Black en hun twee kindjes Robbie en Phoenix. En nu wil hij meer tijd maken voor zijn gezin.

Afscheid

“Het was een emotioneel moment toen ik boven op dat platform stond omdat ik wist dat het mijn laatste competitieve duik zou worden. Maar ik had de beslissing gemaakt en het voelde als het juiste moment. Het is het juiste moment om te stoppen”, vertelt Tom Daley in een interview met Vogue.

Tom Daley zal al zeker niet in een zwart gat vallen. Hij maakte van zijn hobby (deels) zijn beroep en stampte zijn eigen merk Made With Love uit de grond. Het gaat om een kleding en accessoiremerk dat gefocust is op brei- en haakwerk. Verder verkoopt hij ook wol en brei- en haakpakketten. Daarnaast laat hij aan Vogue ook weten dat hij binnenkort ook onderbroeken en zwemkleding zal verkopen. Deze zullen vermoedelijk niet gemaakt zijn uit wol.

Bij zijn aankomst in St. Pancras Station in Londen gaf Tom Daley al een emotioneel interview aan BBC:

Meer
Lees meer...