Schotland gaat als eerste land LGBT-lessen op school verplichten

Schotland gaat als eerste land LGBT-lessen op school verplichten

Schotland gaat als eerste land ter wereld lessen over LGBT-personen (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenderpersonen en anderen) aan het curriculum toevoegen.

Staatsscholen worden in Schotland verplicht om les te geven over gelijkheid en LGBT-inclusiviteit. Dat meldt de Britse krant The Guardian en de BBC. Experten zullen de scholen bijstaan om de nieuwe richtlijnen in werking te doen treden.

De leerlingen zullen les krijgen over de geschiedenis van de LGBT-beweging en over de woordenschat over gender- en seksuele diversiteit. Bovendien krijgen ze informatie om homofobie en vooroordelen tegen te gaan.

(Dit zijn de leukste gratis datingapps voor homo’s en biseksuele mannen.)

Diverse klassen

“Ik ben blij dat we kunnen aankondigen dat we het eerste land ter wereld zijn dat LGBT-inclusief onderwijs gaat aanbieden”, zegt secretaris van Onderwijs John Swinney (Scottish National Party).

“Ons onderwijssysteem moet iedereen ondersteunen om hun volledige potentieel te kunnen bereiken. Daarom is het belangrijk dat het curriculum even divers is als de jongeren die op de schoolbanken zitten.”

(Dit land is het eerste land ter wereld dat het homohuwelijk weer afschaft.)

Achterban

De nieuwe regeling in Schotland is erdoor gekomen door het streven van het initiatief ‘Time for Inclusive Education’. Dat ijverde voor LGBT-bewustmaking in het Schots staatsonderwijs. Medeoprichter Jordan Daly spreekt van “een monumentale overwinning”: “Dit laat de LGBT-jeugd zien dat ze in Schotland gewaardeerd worden.”

Uit hun onderzoek blijkt dat 9 van de 10 Schotten uit de LGBT-gemeenschap te maken heeft gehad met homofobie. Daarbij zei 27 procent van de ondervraagde LGBT’ers dat ze een poging tot zelfmoord hadden gedaan, als gevolg van het pesten.

(Check hier 13 dingen die holebi’s willen dat je weet.)

Gesponsorde artikelen