Selectie ‘De Nieuwe Lichting 2019’ bekend: van deze 9 artiesten gaan we nog horen

Selectie ‘De Nieuwe Lichting 2019’ bekend: van deze 9 artiesten gaan we nog horen

Studio Brussel heeft de negen finalisten van ‘De Nieuwe Lichting 2019’ bekendgemaakt. Dat is een wedstrijd waarbij jonge, Belgische muzikanten en bands een gigantische duw in de rug kunnen winnen. De jury bestond onder andere uit Flip Kowlier van ’t Hof van Commerce, Jan Paternoster van Black Box Revelation, Jeroen De Pessemier van The Subs en presentatrice Kirsten Lemaire.

StuBru laat ons weten dat ze dit jaar bijna duizend inzendingen ontvingen van jonge, Belgische muzikanten en bands voor De Nieuwe Lichting. Opvallend is dat wel maar 20 procent van de inzendingen van vrouwen kwam.

(Zoveel bracht De Warmste Week eind vorig jaar op.)

Vanaf donderdag 24 januari kan je stemmen op je drie favoriete acts. De drie winnaars worden onthuld op donderdag 31 januari tijdens een slotshow op Facebook live. De drie winnaars krijgen, naast airplay op Studio Brussel, studiotijd in DAFT Studios in Malmedy, een van de mooiste en modernste studio’s van het land, en een cheque voor muziekmateriaal bij de muziekinstrumentenketen Keymusic.

(Zo ziet de affiche van Rock Werchter er tot nu toe uit.)

Dit zijn de negen finalisten (in alfabetische volgorde):

1. Billie Louise

Met haar 16 jaar is Billie de jongste finaliste. Samen met Dejan en Jérôme vormt ze de nieuwbakken (ze moeten nog steeds hun eerste repetitie houden) band Billie Louise.

(Oscar and the Wolf loste onlangs z’n nieuwe single On Fire.)

2. Camille Camille

Camille Camille is een Bruxelloise met een breekbare stem. Ze treedt als straatmuzikante regelmatig op onder de Sint-Michielsbrug in Gent. Ze brengt wat ze zelf omschrijft als ‘melancholische, soothing folkmuziek’.

3. David Ngyah

Antwerpenaar David Ngyah was al te horen op Elusive van blackwave. Hij omschrijft zijn muziek als een mix van invloeden uit de jaren 70, gecombineerd met blues, soul en hiphop.

4. ICTO

ICTO is de belichaming van cool. Ze heeft haar eigen kledinglabel, draagt grills en luistert naar alles waar A$AP voor staat.

5. Melting Mallows

Melting Mallows is een Leuvens rockduo dat zich niet zomaar in een vakje laat duwen. Ze mixen invloeden uit de jaren 60 met moderne sounds.

6. Mooneye

Frontman Michiel, inwoner van het West-Vlaamse Moen, stond al solo in het voorprogramma van Intergalactic Lovers en breidde Mooneye uit met drie West-Vlaamse kompanen en een Gentenaar.

7. MVNSI

MVNSI is een Gentenaar met Congolese roots. Zijn muziek en zijn persona zijn een mysterie, zelfs voor hemzelf. De ene keer is het Bach, de andere keer Ed Sheeran of Damso. Eén constante: hij doet altijd z’n eigen ding.

8. RAFAEL

RAFAEL, dat zijn drie straffe gasten uit Antwerpen en Sint-Niklaas. Ze zaten in dezelfde school, maakten vroeger progressive metal en gaan nu met More Than A Fantasy voor groots klinkende electropop.

9. Tessa Dixson

Tessa Dixson ging naar school in het Frans, spreekt thuis Engels en heeft familie in Los Angeles. Ze trad in het verleden al op met Roméo Elvis en stond vorig jaar nog met Warhola op het podium van de AB.

Zo kwamen de kandidaten erachter dat ze geselecteerd waren voor de finale:

Dit zijn onze 45 beste albums van 2018.

Gesponsorde artikelen