Left Right
scrollTop top

Selena Gomez cancelt tour na angst- en paniekaanvallen door lupus


Selena Gomez cancelt tour na angst- en paniekaanvallen door lupus

Het optreden van Selena Gomez in het Antwerpse Sportpaleis eind dit jaar, gaat niet door. Halverwege haar tour moet de populaire zangeres en actrice een pauze inlassen omdat ze last heeft van angstaanvallen. Die zijn een rechtstreeks gevolg van lupus, een zeldzame auto-immunziekte. “Ik moet voor mezelf zorgen nu en de beste manier om dat te doen is even pauze nemen”, zegt Gomez. Hoe lang die pauze zal duren, is nog niet bekend.

Zangeres en actrice Selena Gomez, die bekend raakte door haar rol in Disneyserie Wizards of Waverly Place, moet noodgedwongen een pauze inlassen in haar tourschema. Gomez zat halverwege de Revival-tour, maar moet nu dus forfait geven. Oorzaak zijn de angst- en paniekaanvallen waardoor ze geplaagd wordt.

Die worden op hun beurt dan weer veroorzaakt door de ziekte lupus. Da’s een zeldzame auto-immuumziekte die onder andere extreme vermoeidheid en uitslag veroorzaakt. Bij lupus denkt je afweersysteem dat je eigen cellen vijandelijk zijn, en valt die dan aan. Een ander neveneffect zijn dus paniekaanvallen.

Om daar tegen in te gaan, wil Gomez nu even een break nemen. In een persbericht aan People magazine zegt ze dat ze “proactief wil omgaan met haar gezondheid. Ik moet voor mezelf zorgen nu en de beste manier om dat te doen is even pauze nemen.

Intussen zijn al Gomez resterende optredens afgelast. Ook het optreden in het Antwerpse Sportpaleis op 1 november gaat dus niet door, al kan je dat nog niet zien op de officiële concertpagina. ’t Is niet duidelijk wanneer de zangeres opnieuw op het podium zal staan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…