Sequel op 90’s cultfilm ‘Twister’ in de maak

Rampenfilm Twister uit 1996 krijgt binnenkort mogelijk een vervolg. Universal Pictures en Amblin Entertainment voeren daarover op dit moment gesprekken met regisseur Lee Isaac Chung, bekend van Minari. De nieuwe film zou de naam Twisters krijgen.

Een van de cinemahits van 1996 was de rampenfilm Twister van de hand van de Nederlandse regisseur Jan de Bont. Die film bracht toen bijna 500 miljoen dollar (470 miljoen euro) op en werd een waren cultklassieker. Twister sleepte ook twee Oscarnominaties in de wacht.

In Twister volgen we Dr. Joanne ‘Jo’ Harding (Helen Hunt), een door tornado’s geobsedeerde meteorologe, en haar (bijna ex-)man Dr. William ‘Bill/The Extreme’ Harding (Bill Paxton), een weerman/stormenjager. Het lot zorgt ervoor dat de twee samen pas ontwikkelende tropische stormen gaan achtervolgen. Dat zorgt voor de nodige drama, vernielde auto’s en vliegende koeien, terwijl de tornado’s die ze tegenkomen steeds sterker worden.

Lee Isaac Chung

Nu, bijna 27 jaar later, zou er met Twisters eindelijk een vervolg in de maak zijn op deze cultfilm. Universal Pictures, Amblin Entertainment en de originele producent Warner Bros. Pictures zouden daarover gesprekken voeren, volgens de website Entertainment Weekly. Veel is er nog niet bekend over de mogelijke sequel op Twister.

Wel schrijft EW dat Lee Isaac Chung bij het project betrokken zou zijn als regisseur. Hij maakte in 2020 naam met de film Minari, die op zijn eigen leven is gebaseerd. Die film leverde hem twee Oscarnominaties op.

Meer
Lees meer...