Shawn Mendes na twee jaar terug met nieuw nummer ‘Wonder’

Shawn Mendes heeft de eerste single van z’n nieuwe album losgelaten op de wereld. Zowel het nummer als het album kregen de naam Wonder. Het is van 2018 geleden dat de Canadese zanger nog nieuwe muziek uitbracht.

Shawn Mendes is terug van weggeweest. De laatste hit van de zanger dateert ondertussen al van meer dan twee jaar geleden. Toen bracht hij het nummer Señorita uit samen met Camila Cabello. Later dat jaar volgde nog de remix van het nummer Lover van Taylor Swift, maar sindsdien heeft de Canadees geen muziek meer uitgebracht.

Wonder

Shawns nieuwste nummer heet Wonder en zal ook te vinden zijn op zijn gelijknamige album dat later dit jaar nog zal verschijnen. In de clip zit Shawn op een stoomtrein die wel heel veel wegheeft van de Zweinstein Express. Via het dak verlaat hij de trein en zo belandt de zanger in een oerwoud, waar hij toevallig enkele moderne dansers tegen het lijf loopt. Later loopt Shawn nog een op klif waar het dramatisch begint te regenen.

Het nummer is romantisch maar melancholisch. Zo zingt Shawn onder andere “I wonder what it’s like to be loved by you” en “And I wonder if some day you’ll be by my side/And tell me that the world will end up alright“. Hoewel het allemaal triest klinkt, is Shawn wel degelijk nog steeds gelukkig samen met zijn vriendin Camila Cabello. In een interview met SiriusXM liet Shawn zo nog weten dat Camila een geweldige steun was bij het maken van zijn album. “Ze pushte me om nieuwe concepten uit te proberen”, zo klonk het.

Bekijk hier de videoclip voor Wonder:

Album

Het album ‘Wonder’ zal verschijnen op 4 december. Daarop zal uiteraard de single Wonder te vinden zijn, maar ook nog een aantal andere nieuwe nummers. ‘Wonder’ zal het vierde studioalbum van Shawn Mendes worden, na ‘Handwritten’ (2015), ‘Illuminate’ (2016) en ‘Shawn Mendes’ (2018).

In een handgeschreven brief deelde Shawn al wat informatie over het nieuwe album. “Ik heb jullie allemaal zo gemist!”, zo liet hij allereerst weten aan z’n fans. “Het is een heel eng jaar geweest voor iedereen dus ik zend jullie emmers vol liefde.” ‘Wonder’ zal volgens Shawn een heel persoonlijk album worden. “Het is alsof een deel van mezelf neergeschreven is en in een nummer is gegoten. Ik probeerde zo echt en eerlijk mogelijk te zijn.”

Meer
Lees meer...